Mere bizarre scener er sjældent set, men nu går det saudiske fodboldforbund ind i sagen, hvor en tilskuer tildelte et piskeslag til en spiller.

Piskelaget fra en tilskuer mod en spiller fra Al Ittihad får nemlig nu opmærksomhed fra Saudi-Arabiens Fodboldforbund (Saff).

I hvert fald oplyser forbundet, at man vil undersøge det adfærdskodeks, der gør sig gældende for tilskuere på stadion. Det skriver AFP.

Episoden med piskeslaget skete i forbindelse med torsdagens Super Cup-finale mellem Al Ittihad og Al Hilal i Abu Dhabi. Du kan se den bizarre episode nederst i artiklen.

Der cirkulerer videomateriale af episoden på de sociale medier, hvor den marokkanske landsholdsspiller Abderrazak Hamdallah tilsyneladende kommer i skænderi med en tilskuer iført en hvid kåbe.

Hamdallah står med en vandflaske og sprøjter vand i retning af tilskueren, som svarer igen ved at tage en pisk frem, som han svinger to gange mod spilleren.

Andre tilskuere og spillere hjælper derefter med at skille de to kamphaner ad.

I en fælles udtalelse om sagen erklærer det saudiske forbund og spillerforeningen (PFA) sig søndag "chokerede" og tager afstand fra de "skændige scener".

»Fodbold i Saudi-Arabien er en familiesport, og heldigvis er tilskuerballade ekstremt sjældent. Det er derfor, at denne såkaldte "fans" handlinger går imod alt, hvad saudisk fodbold repræsenterer.«

»Vi fordømmer fuldstændig hændelsen,« skriver de to aktører på forbundets hjemmeside.

Det er ikke opklaret, hvorfor episoden opstod. Men den skal ikke gentage sig, lover det saudiske forbund.

»Der vil blive en grundig gennemgang af tilskuernes adfærdskodeks. Den gennemgang skal sikre, at opdaterede regler hurtigt og effektivt vil straffe den slags hændelser, så gentagelser kan undgås,« fastslår forbundet.

Hamdallah udlignede til 1-1 i finalekampen, men Al Hilal endte med at vinde 4-1.

I Al Ittihad er Hamdallah holdkammerat med blandt andre de franske stjerner Karim Benzema og N'Golo Kante.