Paris Saint-Germain tog første stik i Champions League-kvartfinalen mod Bayern München.

En gentagelse af Champions League-finalen fra i fjor mellem Bayern München og Paris Saint-Germain udspillede sig onsdag aften i Tyskland. Denne gang med den franske fodboldklub som vinder.

PSG slap fra den første af to kvartfinaler i den prestigefyldte klubturnering med en sejr på 3-2 i et medrivende opgør og har nu en klar fordel før returopgøret på tirsdag.

Bayern havde klart flest chancer, men PSG var skarpest i duellen mellem mesterholdene, og Kylian Mbappés mål midtvejs i anden halvleg blev afgørende.

Opgøret har været imødeset af mange, siden lodtrækningen fandt sted i marts.

Coronafravær hos begge hold og en knæskade til angrebsstjernen Robert Lewandowski betød dog, at ingen af dem mødte op i stærkeste opstilling.

Men stjerner var der nu alligevel, og to af dem viste sig med det samme frem i det sydtyske snevejr.

Neymar drev efter tre minutter bolden frem og lagde den til rette for Mbappé, der sparkede hårdt mod mål.

Bolden sad lige på Bayern-målmand Manuel Neuer, som ufrivilligt dirigerede den i eget net.

Bayern München-spillerne havde masser af chancer, men var uskarpe. Og da holdet samtidig var skrøbeligt i defensiven, kostede det på måltavlen.

Det blev 2-0 til gæsterne efter 28 minutter, da Neymar med endnu et oplæg fandt en helt fri Marquinhos, som sendte bolden sikkert i nettet, før han måtte lade sig udskifte.

Bayern-presset udmøntede sig i en scoring otte minutter før pausen.

Den tidligere PSG-angriber Eric Maxim Choupo-Moting satte perfekt hovedet på et indlæg fra højre og reducerede gæsternes føring.

Anden halvleg fortsatte, hvor første sluttede. Med masser af chancer.

Til at starte med var Neymar tæt på selv at blive målscorer, da han kvikt opsnappede bolden i feltet og brændte på Neuer.

Og i den anden ende forsøgte Bayern sig igen og igen, før Thomas Müller pandede udligningen i nettet efter en times spil.

Men mønsteret var det samme. Bayern var sårbar bagtil, og Mbappé slog igen til midtvejs i anden halvleg.

Denne gang var skuddet noget mere velplaceret. Franskmanden sparkede mellem benene på forsvarsspilleren Jérôme Boateng og scorede sit andet mål i kampen.

Trods et par kæmpechancer til hjemmeholdet blev Mbappés scoring kampens sidste, og Bayern er dermed pisket til sejr i Paris i næste uge.