Freyr Alexandersson har svært ved at tro, hvad han lige er lykkedes med.

Og derfor tumler den islandske Lyngby-cheftræner noget med ordene, der skal beskrive, hvordan han egentlig har det med, at han og Lyngby netop har sikret sig endnu en sæson i Superligaen.

»Wow. Det betyder utroligt meget, og jeg har svært ved at beskrive det. Det er fandeme stort. Jeg er utroligt stolt, og jeg er lidt tom for ord. Men jeg kan mærke det i hele kroppen. Jeg er taknemmelig, og jeg skal lige fatte det her,« siger Lyngby-træneren.

Men de få ord skyldes måske, at der lige nu er én ting, som Alexandersson særligt tænker på.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

At komme hjem til sine børn og sin kone, der har måttet leve med en fraværende far og husbond i de mange måneder, hvor projekt overlevelse har stået på – derfor dropper han den vilde fest lørdag aften.

»Gutterne skal bare feste den her hjem. Jeg kommer til at hygge mig i bussen, høre på røverhistorier og bare nyde det, og så skal jeg bare tidligt hjem. For jeg har ikke mere at give, jeg skal bare ligge mig i sengen.«

»Jeg er rørt, for vi har investeret så meget mentalt og fysisk. Folk har ofret sig på alle måder, og jeg har selv ikke været til stede overfor min familie. Både mentalt og fysisk. De fortjener at få far hjem. Jeg har givet alt, jeg har,« siger islændingen og tilføjer:

»Jeg skal hjem og kramme dem. Jeg savner dem. Det er svært at være i denne verden. Min mor var her for to uger siden, og jeg kan ikke huske en samtale med hende. Man er mentalt et andet sted. Måske er jeg bare fanatisk, men nu skal jeg hjem og passe på familien.«

Men før den står på ferie med familien – måske til Spanien, siger Alexandersson – ja, så er der søndag mødetid til afsked og informationsmøde klokken 13.00 i Lyngby.

Og tømmermænd er tilladt, lyder det fra chefen i Lyngby.