Genoplev kampen minut for minut i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Man skal ikke lukke for det varme alt for længe i et badekar, før det bliver rigtig koldt. Og han havde advaret mod det igen og igen i dagene før kampen, Åge Hareide. De danske spillere skulle for alt i verden holde fokus og være mentalt klar mod Armenien.

Det var nordmandens altoverskyggende bekymring, om de danske spillere ville undervurdere nummer 72 i verden, og alligevel skete det uønskede.

Godt nok slap Danmark fra VM-kvalkampen med en vigtig og fortjent sejr på 4-1, og de selvsamme 11 startende fra den succesfulde kamp fredag mod Polen så ud til at fortsætte stilen fra Parken i Armenien, da Andreas Bjelland ved kampens blot anden boldberøring slog en lang diagonal til en kropsduel for Andreas Cornelius. Men derudover var der intet i begyndelsen, som antydede, at spillerne havde forstået Åge Hareides badevandsregler.

Armenerne, som havde en meget spinkel mulighed for at nå en play off-plads, kom lynende fra start, og en særdeles rystende start fra Henrik Dalsgaard bød på flere boldtab, og da han kort efter et hjørnespark havde byttet plads med Jens Stryger Larsen, begik han endnu én, og det straffede hjemmeholdets Rusland Koryan med et drømmehug fra lang afstand. 1-0.

Ruslan Koryan sender Armenien foran 1-0 mod Danmark

Nuvel, vi druknede ikke, og danskerne fik lukket varmt vand ud fra den røde hane, inden det gik helt galt. Ikke mindst Henrik Dalsgaard fik en tiltrængt oprejsning, da han et kvarter inde i kampen smed et højt indlæg over mod bagerste stang, hvor Thomas Delaney headede udligningen ind. Den efterhånden etablerede landsholdsspiller scorede også mod Polen.

Det samme gjorde Christian Eriksen. Men det er vel snart almen viden. Tottenham-stjernen sætter i øjeblikket kasserne ind efter behag i nationaldragten, og det samme gjorde sig gældende, da profilen efter en halv time for anden gang på få minutter tog et frispark begået mod Andreas Cornelius og denne gang krøllede bolden over muren og i kassen. Du læser rigtigt nu, når dine øjne ser, at det var fynboens mål nummer 10 i de sidste 11 landskampe!

Christian Eriksen bringer Danmark foran med 1-2 mod Armenien.

Eriksens mål tog proppen ud af bunden på armenerne, og i resten af første halvleg var de ingen trussel, mens danskerne i anden halvleg lykkedes at holde dem nede.

Danmark derimod fortsatte også med at producere chancer i de sidste 45 minutter, og Nicolai Jørgensen kom med et rigtig fint run med bolden igennem forsvaret, men landsholdspidsen tog en forkert beslutning, da han selv afsluttede i stedet for at spille en helt fri Andreas Cornelius fri på bagerste stolpe.

Så tæt på mål behøvede Thomas Delaney slet ikke at komme, da han med omkring 10 minutter tilbage af kampen slukkede al håb for point hos armenerne velplaceret skud nogle meter fra feltet. Selvsamme Thomas Delaney lukkede forestillingen med et hattrick, da han i sidste sekund sikrede de tre point med et hovedstød efter et hjørnespark.

Yussuf Poulsen. Danmark mod Armenien i Parken.
Yussuf Poulsen. Danmark mod Armenien i Parken. Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Situationen er lige nu den, at Danmark er sikker på en play off-plads i toerregnskabet, hvis bare landsholdet vinder de sidste to gruppekampe. Nu skal spillerne bare holde temperaturen høj nok til den næste og meget afgørende VM-kvalkamp mod Montenegro 5. oktober. Ellers er det hele skyllet ud med badevandet.