Ståle Solbakken stak til Thomas Delaney efter anførerens drømmescoring i storsejren over Club Brügge.

Delaney scorede et af årets bedste mål i Parken, da han fra 30 meter kanonerede FC København halvvejs mod den 4-0-sejr, det i sidste ende blev til mod belgiske Club Brügge.

Men drømmemålet var et heldigt skud i tågen. Ja, det var endda et udtryk for at blind høne også kan finde korn, hvis vi skal fortsætte ud af klicheernes lange landevej.

Sådan hænger det sammen, hvis man skal tro Ståle Solbakken. Han skruede således det store norske smil på, da han efter den epokegørende Champions League-sejr skulle forklare, hvorfor smilet på FCK-bænken var ekstra stort efter Delaneys hug.

»Det er næsten pinligt, hvor dårlig han (Thomas Delaney, red.) er til at skyde. I kommer ikke til at se noget lignende hverken i Bundesligaen eller i resten af hans liv. Det er ikke mere end tre dage siden jeg skældte ham hæder og ære fra, da han forsøgte det samme mod AGF,« sagde Solbakken.

»Han har ikke noget skud,« lød det videre.

Netop Delaneys 2-0-scoring igangsatte for alvor en fantastisk FCK-periode. Fra det 60. minut til det 70. scorede det danske mesterhold to gange, og fik samtidig belgierne helt på hælene.

»Perioden efter 1-0 var fantastisk. Vi missede et straffe men lod os ikke præge af det. Det var i sandhed 12-15 minutter til historiebøgerne,« lød det fra Ståle Solbakken.

Efter Federico Santanders scoring til 3-0 cirka tyve minutter før tid måtte Solbakken vente næsten 20 minutter på den næste scoring. Den kom få mintutter før tid, da Mathias Zanka Jørgensen lukkede ballet til de cifre, der i Champions League-sammenhæng også er historiske for både FC København og danske hold.