Den gamle storklub Aston Villa gør efter sommerpausen comeback i Premier League efter tre års fravær.

Klubben fra Birmingham vandt mandagens playoff-finale på Wembley med 2-1 over Derby og vender dermed tilbage til den bedste engelske fodboldrække, som klubben forlod efter nedrykningen i 2016.

Aston Villa-spillerne kunne slippe jublen løs efter en hæsblæsende slutfase, hvor Derby pressede hårdt på efter at have reduceret til 1-2 ni minutter før tid.

Tættere på end en række nærgående indlæg kom holdet dog ikke, og dermed er det Aston Villa, der følger Norwich og Sheffield United op i det fineste selskab.

Aston Villa kom på sejrskurs mod slutningen af en chancefattig første halvleg, da Anwar El-Ghazi kastede sig frem og stødte et præcist indlæg fra højre side i mål med hovedet.

Dermed kunne manager Dean Smith og hans mænd tage en 1-0-føring med til pausen, og Smith har formentlig været tilfreds med holdets defensiv, der formåede at holde Derby fra de store chancer.

Derby har med Frank Lampard som manager opbygget et hold med flere spændende lejespillere, der er i overskud i storklubberne.

Men hverken Mason Mount fra Chelsea eller Liverpool-ejede Harry Wilson blev den håbede trussel, og et kvarter inde i anden halvleg blev det for alvor svært.

Et indlæg fra venstre blev rettet af og slog en stor bue ind i Derbys straffesparksfelt. Målmand Kelle Roos kom helt skævt ud af sit mål og fik ikke fingre i bolden, og så kunne John McGinn pande den i det tomme mål.

Jack Marriott fik reduceret ni minutter før tid, men målet ændrede ikke på, at det var Aston Villa, der sikrede sig den økonomisk lukrative oprykning.

Ifølge engelske medier indbringer sejren et beløb svarende til 1,4 milliarder danske kroner i kommende tv-indtægter og præmiepenge.

Aston Villa har vundet det engelske mesterskab syv gange, senest i 1981. Året efter nåede klubben også helt til tops i Europa Cup for mesterhold.