Lyt til artiklen

USAs fodboldlandstræner, Gregg Berhalter, bliver i øjeblikket undersøgt for en 31 år gammel voldssag. Nu er det kommet frem, at moren til en nuværende landsholdsspiller foretog dét opkald, der har kickstartet hele skandalen.

Det rapporterede ESPN tidligere på dagen, og nu bekræfter Danielle Reyna, mor til USA-landsholdsspilleren og stortalent Gio Reyna, at hun informerede det amerikanske fodboldforbund om landstræneren voldssag.

Det gør hun i en udtalelse til The Athletic.

Hele sagen tog sin begyndelse tirsdag, da Gregg Berhalter erkendte, at han for 31 år siden sparkede sin kone, hvorfor han nu bliver undersøgt af fodboldforbundet.

Gregg Berhalter.
Gregg Berhalter. Foto: Rungroj Yongrit
Vis mere

»Vi havde været kærester i fire måneder, da der opstod en hændelse mellem os, der skulle forme fremtiden for vores forhold. En nat, da vi var ude at drikke på en lokal bar, havde Rosalind og jeg et heftigt skænderi, som fortsatte udenfor. Det blev fysisk, og jeg sparkede hende over benene,« lød det.

Samtidig påstod han, at en »tredje part brugte personlige informationer mod sig og sin familie«.

Ifølge Berhalter blev han samtidig afpresset om selvsamme sag, da han var med USA til VM i Qatar.

Men hvordan kom det amerikanske fodbold overhovedet i besiddelse af en 31 år gammel information? Det er så her, at stortalentet Gio Reyna og hans forældre kommer ind i billedet.

Claudio Reyna, gift med Danielle Reyna og far til Gio Reyna, bakker op om sin kones udtalelse.
Claudio Reyna, gift med Danielle Reyna og far til Gio Reyna, bakker op om sin kones udtalelse. Foto: MICHAEL SOHN
Vis mere

Ifølge ESPN var det moren, Danielle Reyna, som informerede forbundet om sagen – og afpressede Gregg Berhalter.

Angivelig fordi hun var utilfreds med behandlingen af sin søn – og manglende spilletid – under VM i Qatar.

Ifølge amerikanske medier var Gregg Berhalter utilfreds med Gio Reynas engagement i truppen, og der blev angivelig stemt om, hvorvidt han skulle sendes hjem.

Danielle Reyna bekræfter, at hun ringede til fodboldforbundets præsident, Earnie Stewart, 11. december, hvorefter en undersøgelse af landstræneren blev iværksat.

»Lad mig gøre det klart. Jeg ringede til Earnie, da jeg så nyheden om, at Gregg havde sagt negative kommentarer om min søn. Jeg har kendt Earnie i mange år, og jeg betragter ham som en nær ven, og jeg var rystet over, at min søn var blevet sat i den position.«

»Undervejs sagde jeg, at jeg syntes, det var uretfærdigt, at min søn blev behandlet uretfærdigt af en mand, som i en ung alder fik tilgivelse for noget meget værre. (...) Men jeg vil gøre det klart, at jeg ønskede ikke, at Gregg skulle fyres,« siger hun og henviser til voldsepisoden for 31 år siden.

Danielle Reyna boede engang sammen med landstrænerens kone, hvorfor hun kendte om sagen. Danielle Reyna afviser dog at have afpresset eller truet landstræneren i dag.

»Jeg er ked af, at informationerne blev offentliggjort, og jeg fortryder, at jeg spillede en rolle i noget, der kan åbne gamle sår,« siger hun afslutningsvis i udtalelsen.

Gregg Berhalter forblev sammen med sin kone, og i dag har de fire børn.

Det vides ikke, hvad der kommer til at ske med Gregg Berhalter, men det amerikanske fodboldforbund skriver, at sagen vil blive undersøgt til bunds, og at der vil blive fundet en ny landstræner i løbet af januar.