Liverpool vandt et tæt og målrigt topopgør i Premier League mod Manchester City søndag eftermiddag.

Scenen for 3-2-sejren kunne vel ikke være smukkere set med Liverpool-øjne. På 25 året for tragedien på Hillsborough kan holdet nu selv afgøre, om mesterskabet efter 24 års tørke igen ender i Liverpool.

Danske Daniel Agger var ikke med i Liverpools startformation til opgøret, hvor franske Mamadou Sakho var foretrukket frem for den danske landsholdsanfører. Men kampen i Liverpools interne forsvars-hierarki druknede for en stund i den boblende guldrus, der for alvor er ved at indfinde sig på hjemmebanen Anfield.

Allerede efter seks minutter sendte Liverpools Raheem Sterling første guldbold i mål til 1-0. Kantspilleren snød City-forsvaret og målmand Joe Hart, da han smart foretog en stop-finte, der drev modstanderne til venstre, mens Raheem Sterling trak bolden til højre og sendte bolden ind i det tomme mål.

Efter 26 minutter headede centerforsvaren Matin Skrtel et hjørnespark fra Steven Gerrard i kassen til 2-0, hvilket skabte et øredøvende guldbrøl fra Liverpools mest inkarnerede tilhængere på tribunen bag Manchester Citys mål.

Men havde duften om mesterskab og lysten til sejrsøl begyndt at brede sig over Anfield, blev den dysset ned igen for en stund. Manchester City slog tilbage og reducerede efter 57 minutter ved spanske David Silva. Og bare fem minutter senere blev festen til neglebideri, da Glen Johnson rettede en tværbold i eget mål til 2-2.

Hvor Liverpool var dominerende i kampens første halvdel, var gæsterne fra Manchester mere toneangivende i anden halvdel, og holdet testede flere gange Simon Mingolet i målet.

Men en megafejl af Vincent Kompany bragte Liverpool tilbage på guldkurs, da Philippe Coutinho sendte klubbens tredje guldbold i kassen til 3-2. Og så gjorde det mindre, at hjemmeholdets Jordan Henderson mod opgørets slutning modtog et rødt kort.

Og så brød festen ellers løs i Liverpool.