Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det plejer at være gråt og vådt i det engelske, men lige nu oplever landet en ekstrem varme. DMI melder, at temperaturerne i London kan ramme ekstreme 40 grader tirsdag.

Hedebølgen har ryddet alle forsider i England, hvor en formiddagsavis går så langt til at sige, at det bliver varmere end Sahara i den engelske hovedstad. Det fortæller DRs fodboldkommentator Henrik Liniger, der lige nu opholder sig i Manchester for at kommentere EM i kvindefodbold, der spilles i flere store engelske byer – heriblandt også London.

»Det er selvfølgelig lidt ekstremt. Her sidst på eftermiddagen i Manchester er det en 33-34 grader. Det er faktisk så varmt, at vores togtur fra London til Manchester var forlænget med 45 minutter. De turde simpelthen ikke køre med fuld fart på grund af varme skinner,« siger Henrik Liniger til B.T.

Han forklarer, at myndighederne generelt har taget mange forholdsregler og forberedt sig godt på den ekstreme varme i et land, hvor de lokale til Henrik Liniger har forklaret, at det er svært at forstå, når plejer at have 'lortevejr.'

Henrik Liniger på Old Trafford under EM-slutrunden. Foto: Henrik Liniger/Instagram
Henrik Liniger på Old Trafford under EM-slutrunden. Foto: Henrik Liniger/Instagram
Vis mere

Myndighederne har blandt andet sat vandposter op, der er gratis kildevand på banegårdene og det står skiltet mange steder, hvordan man kan henvende sig, hvis man har det dårligt på grund af varmen.

»Det er det helt store samtaleemne herovre og det er da også hulens varmt. Især i London har man stort set ikke snakket om andet, hvor det bliver spændende at se, hvordan man reagerer i en storby, hvor der ikke er fyldt med grønne områder og kølige briser. Man kan i hvert fald roligt sige, at briterne stønner lige nu i varmen«

I aften spiller Italien mod Belgien på Old Trafford i Manchester, hvor Henrik Liniger skal kommentere opgøret. Her vil der blive taget højde for de vilde temperaturer med ekstra vandpauser.

Det danske kvindelandshold var for få dage siden i aktion i London, da de spillede mod Spanien på Brentford Community Stadium. Det var en kamp, som Danmark desværre tabte med 1-0 og måtte forlade EM-turneringen allerede i gruppespillet.

En mand solbader i St James's Park under hedebølgen i London.
En mand solbader i St James's Park under hedebølgen i London. Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

Danskerne nåede dermed ikke at opleve hedebølgen i hovedstaden, men det gør de resterende hold ved mesterskaberne faktisk heller ikke, når det er værst. Der er nemlig hviledag i turneringen tirsdag, når de 40 grader kan ramme London.

»Arrangørerne håber, at varmen klinger af herefter. Jeg har da også prøvet mange ekstreme ting, men det der kommer bag på mig og mine kollegaer. Har i hvert fald mege lunt tøj i bagagen, som jeg ikke får brug for,« slutter Henrik Liniger.

Du kan følge udviklingen i den ekstreme varme i Europa i B.T.s liveblog HER.

Andre læser også