Her føres en hætteklædt Robert Lewandowski væk fra en lægeundersøgelse af Bayern Münchens klublæge Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt. Lewandowski skiftede lørdag aften til Bayern München
Her føres en hætteklædt Robert Lewandowski væk fra en lægeundersøgelse af Bayern Münchens klublæge Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt. Lewandowski skiftede lørdag aften til Bayern München Foto: MARC MUELLER
FC Bayern München opruster i offensiven ved at hente en af Europas helt store målkonger.

Lørdag aften blev det officielt, at den polske landsholdsangriber Robert Lewandowski fra sommeren 2014 skifter Dortmund ud med ligarivalerne fra Bayern München. Dermed træder han i det tyske 'wunderkind' Mario Götzes fodspor. 21-årige Götze lavede samme skifte i sommer.

25-årige Lewandowski har spillet i Borussia Dortmund siden 2010 og har særligt i de seneste sæsoner vist sig som en nådesløs angriber. I 2012 var han med 22 ligatræffere stærkt medvirkende til, at Dortmund sikrede sig det tyske mesterskab, og året efter havde en hovedrolle i klubbens Champions League-eventyr, der endte med en finaleplads.

Her tabte Lewandowski og Dortmund til netop Bayern München, hvorefter der hurtigt spredtes historier om, at polakkens fremtid lå i Bayern München.
Der skulle dog gå mere end et halv år, før det efter et lægetjek i München blev en realitet.

- Vi er meget glade for, at denne handel er lykkedes, siger Karl-Heinz Rummenigge, administrerende direktør for FC Bayern München, i en pressemeddelelse.

- Robert Lewandowski er en af ​​verdens bedste angribere, han vil styrke FC Bayern og give os et løft, fortsætter han og afslører, at parterne har underskrevet en kontrakt gældende til 2019.

Med skiftet bliver Robert Lewandowski, der i år fører topscorerlisten i Bundesligaen, holdkammerat med danske Pierre-Emile Højbjerg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.