Det er velkendt, at Zlatan Ibrahimovic ved siden af fodbolden er dygtig til kampsport og har det sorte bælte i taekwondo. Men når han overfører nogle af de kampsportteknikker, som han bruger i træningslokalet, til fodboldbanen, er det langt fra altid, at det går godt.

Således heller ikke nytårsaftensdag hvor den store svensker fløj højt og flyvesparkede et indlæg i kassen i kampen mod Middlesbrough, som United i øvrigt besejrede 2-1. Målet blev underkendt, da Middlesbroughs spanske keeper Victor Valdes kom flyvende den anden vej og stødte sammen med svenskerens støvle.

Trods voldsomme protester fra svenskeren og hans holdkammerater annullerede dommer Lee Mason det akrobatiske mål, som i parentes bemærket ville have betydet, at Zlatan i 2016 ville have scoret i alt 51 mål, lige så mange som Lionel Messi.

Men det skulle Mason måske ikke have gjort. Afgørelsen satte i hvert fald gang i debatten om ham, og nu har det engelske dommerkoryfæ Keith Hackett også blandet sig. Den 72-årige Hackett, som dømte på topplan fra 1976 til 1994 og som efterfølgende har været dommerbedømmer og direktør for de profesionelle dommeres forening, mener, at bedømmelsen var det endegyldige bevis på, at den 45-årige Lee Mason er blevet for gammel til at dømme i Premier League. Hackett dømte i øvrigt, indtil han blev 50.

»Lee Mason har har haft en fin dommerkarriere, men han er over sidste salgsdato. At han valgte at bortdømme Zlatan Ibrahimovics mål mod Middlesbrough er yderligere et bevis på, at han skal fjernes fra Premier League,« skriver Hackett i en kommentar i Telegraph.

»Jeg er overbevist om, at Lee simpelthen gættede - og det var et helt forkert afgørelse. Da han ramte bolde, var Ibrahimovic et stykke vej fra målmand Victor Valdes og udgjorde ingen fare for hans modstander. På en eller anden måde fandt Mason og hans assistent frem til, at det ikke var tilfældet, og jeg forstår fuldt ud, hvorfor Jose Mourinho og hans Manchester United-spillere var rasende.«

Det er ikke første gang, at Hackett er ude efter Lee Mason. Den pensionerede topdommer foreslog allerede for to år siden, at fem dommere burde fjernes fra Premier League, og her var Mason også med på hans udrensningsliste.

Zlatan var mere end utilfreds med det annullerede mål, og han konstaterede på sin app Zlatan Unplugged, at det var 'soleklart mål'.

Svenskeren har scoret 17 mål, siden han sidste sommer skiftede fra Paris Saint-Germain til Manchester United, og han føler i den grad, at han har bevist sit værd.

»Hvert år har Premier League haft bud efter mig, men jeg valgte komme, da alle troede, at jeg var på vej ned ad bakke. De sagde, at det ikke kunne lade sig gøre, men jeg fik dem til at æde deres ord igen.«

Andre læser også