Den voldtægtstiltalte top-fodboldspiller er netop blevet dømt i en opsigtsvækkende retssag. Han anker dommen, og navneforbuddet fortsætter.

Fodboldspilleren var på anklagebænken tiltalt for blufærdighedskrænkelse, forsøg på voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje. Tre kvinder har vidnet og fortalt om deres oplevelser med fodboldspilleren.

Anklageren gik efter 21 måneders fængsel og udvisning, men den tiltalte idømmes et års fængsel, ligesom han bliver udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. Han skal desuden betale sagens omkostninger. Han anker dog sagen til Landsretten.

Fodboldspilleren sidder helt stille i retten, da han modtager dommen. Han kigger lige frem uden synlig reaktion. Det er dog tydeligt, at han ikke er glad.

Anklager ønsker, at tiltalte fængsles under ankeperioden. Men dommeren lytter til forsvareren, så fodboldspilleren fortsat får lov at opholde sig i Danmark indtil ankesagen er afsluttet.

Han var afslappet klædt i fashionable sportsbukser, en hvid T-shirt af mærket Burberry og med et iøjnefaldende ur på armen, men med anspændt og koncentreret mine under de afsluttende bemærkninger fra forsvarer og anklager.

Det har undervejs i sagen ikke været muligt at komme nærmere ind på, hvem den pågældende tiltalte fodboldspiller er, eller hvilken klub han er en del af - også selvom sagen fået stor opmærksomhed, siden den tog fart med voldtægtsanklager på sociale medier i efteråret 2022.

Ifølge anklageskriftet skulle fodboldspilleren i april 2022 på Hotel Imperial i København have befølt en kvinde på brysterne under blusen, forsøgt at tiltvinge sig samleje med hende og tvunget hende til oralsex. 

Fodboldspilleren har erkendt at have befølt kvinden på brysterne, og at han havde forsøgt at have samleje med hende. Men nægtede, at hun afviste tilnærmelserne.

Foruden voldtægtssagen på hotellet var fodboldspilleren tiltalt for at have krænket to andre kvinder. Den ene skulle han blandt andet have forsøgt at kysse flere gange og berørt på hendes bare lår.

Den anden skulle han blandt andet have kysset på munden, halsen og brysterne uden samtykke. Ifølge anklageren har han over for kvinderne udnyttet sin position som fodboldspiller ved at tilbyde personlige trøjer.

Fodboldspilleren har dog et helt andet syn på de forhold. Ifølge hans vidneudsagn er han forsøgt afpresset for 30-40.000 kroner af en af kvinderne, som også har anmeldt ham for krænkelser, og en mandlig fælles bekendt, som begge er fans af den klub, han repræsenterer.

Manden anklagede fodboldspilleren for voldtægt af kvinden og opfordrede ham til at betale beløbet til kvinden i 'bestikkelse', lød det fra fodboldspilleren fra vidneskranken ved andet retsmøde den 8. juni, hvilket hans forsvarer gentog i retten i dag. 

Den kendte fodboldspiller har hele vejen nægtet sig skyldig i alle anklager fra anklagemyndigheden, som samlet set lød på blufærdighedskrænkelse, forsøg på voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje.