Lyt til artiklen

Landsholdsangriber Kasper Dolberg måtte torsdag aften finde sig i, at det var den 19-årige landsholdsdebutant Rasmus Højlund, der blev bedt om at gøre sig klar, da landstræner Kasper Hjulmand havde brug for noget nyt blod til det danske angreb.

Højlund fik den sidste halve time i 1-2-nederlaget til Kroatien, mens Dolberg først blev skiftet ind i den 89. minut.

Det blev den nybagte Sevilla-angriber selvfølgelig konfronteret med, inden Hjulmand kaldte til træning sent fredag eftermiddag i Helsingør.

»Jeg er sikker på, at Kasper havde en idé med det. Det er op til ham. Det er ikke noget, han bare lige gjorde – det er noget, han har tænkt meget over. Det er jeg ikke i tvivl om,« lød det med klassisk lav Dolberg-stemmeføring og udtryksløs mine.

Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen under Danmarks træning i Zagreb onsdag den 21. september 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Kasper Dolberg og Rasmus Nissen Kristensen under Danmarks træning i Zagreb onsdag den 21. september 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men bliver man slet ikke irriteret, når det er konkurrenten til pladsen, der bliver bedt om at gøre sig klar?

»Jamen, det handler om at vinde kampen. Og hvis Kasper troede, at Rasmus kunne noget, som jeg ikke kunne – så er det sådan, det er. Det må jeg acceptere. Sådan har det været rigtig, rigtig mange gange.«

Kasper Dolberg har haft et problematisk 2022, hvor sygdom og skader har fyldt meget – og man skal flere måneder tilbage for at finde den seneste Dolberg-scoring.

»Jeg har heller ikke spillet i mange måneder. Så det er klart, at jeg ikke har scoret.«

Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard og Casper Nielsen på vej på banen til UEFA Nations League gruppe A-kampen mellem Kroatien og Danmark i Zagreb torsdag den 22. september 2022.
Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard og Casper Nielsen på vej på banen til UEFA Nations League gruppe A-kampen mellem Kroatien og Danmark i Zagreb torsdag den 22. september 2022. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men man skal helt tilbage til marts for at finde den seneste scoring. Hvad tænker du om det?

»Det ved jeg ikke. Det har jeg ikke så meget at sige til. Jeg går ind til hver kamp for at score.«

Er du ikke irriteret over, at der er gået så lang tid?

»Jo, selvfølgelig.«

24-årige Kasper Dolberg debuterede på landsholdet i november 2016. Siden er det blevet til i alt 35 optrædener i rødt og hvidt – og han har 10 gange fået nettet til at blafre for Danmark.