Divisionsforeningen håber, at VAR kan indføres i Superligaen fra sommeren 2020, siger Claus Thomsen.

Når superligasæsonen 2020/21 begynder i juli næste år, kan det være med ny hjælp til fodbolddommerne i landets bedste række.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen, der repræsenterer klubberne, vil undersøge, hvad det koster at implementere VAR (Video Assistant Referee) i Superligaen, og om omkostningerne står mål med værdien af øget dommerhjælp.

Det siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Jyllands-Posten.

»Hvis det virker, og vi kan stable et fornuftigt projekt på benene, håber jeg, at vi har VAR herhjemme fra sæsonen 2020/21.«

»Det er ikke bare at sætte sig ned og finde plusser og minusser. Det er omfattende og meget regelbundet, men vi er positivt indstillede. Hvis det ser fornuftigt ud, er vi klar til at trykke på knappen og gå i gang,« siger han til avisen.

VAR bruges blandt andet i Bundesligaen og Primera Division, og fra tirsdag aften er det også et hjælpemiddel i de europæiske klubturneringer. VAR skal afhjælpe graverende dommerfejl i forbindelse med blandt andet mål og straffespark.

Videodommersystemet er en bekostelig affære, og klubberne skal selv afholde størstedelen af omkostningerne. Claus Thomsen forventer, at VAR efter implementeringen vil koste i omegnen af 15 millioner kroner om året.

Den tidligere topdommer Kenn Hansen er lettere skeptisk, da han ikke forventer, at Superligaen har ressourcer til at kunne tilbyde VAR på samme niveau, som man så i sommer ved VM-slutrunden i Rusland.

»Uden at kende noget til Divisionsforeningens konkrete overvejelser formoder jeg, at det vil blive en løsning på lavbudget, som ikke vil være i nærheden af det Fifa-setup, vi så under VM.«

»Det kan bekymre mig, om end systemet stadig vil kunne redde de store fejl på banen,« siger Kenn Hansen til Jyllands-Posten.

/ritzau/