Det er en international topembedsmand, der træder til som ny administrerende direktør hos DBU.

Dansk Boldspil-Union har ansat Erik Brøgger Rasmussen som ny administrerende direktør og afløser for Jakob Jensen. Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

Erik Brøgger Rasmussen kommer direkte fra et job som FN-ambassadør i Genève, og han har en årelang karriere i Udenrigsministeriet.

Han tiltræder 1. oktober.

Jakob Jensen skifter allerede 1. juni til sit nye job som departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet.

DBU skriver, at 54-årige Erik Brøgger Rasmussen er valgt blandt mere end 70 ansøgere.

»DBU og dansk fodbold står et stærkt og spændende sted med rekordmange medlemmer, udsolgte landskampe og sportslig succes med deltagelse i EM – og VM-slutrunder,« siger DBUs formand Jesper Møller.

»Men vi skal videre og står med store projekter foran os, som den nye direktør sammen med bestyrelse, ledelse, medarbejdere og samarbejdspartnere skal realisere. Processen har bekræftet, at DBUs omdømme står historisk stærkt, og vi er glade for, at DBU kan tiltrække en profil med så stor ledelseserfaring fra både ind- og udland med fokus på samarbejde og løsning af komplicerede opgaver og strategier,« fortsætter Jesper Møller.

Erik Brøgger Rasmussen var direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet under coronanedlukningen. Han har desuden en fortid på ambassader i Polen, Zimbabwe og Ghana.

»Fodbold har en magisk kraft og energi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Fodbold kan samle tusindvis af danskere på stadion til landskampe og klubkampe, og oplever i disse år kolossal interesse fra danskerne.«

»Men fodbold kan også samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber. Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet. Jeg glæder mig til at bidrage til fortsat udvikling af dansk fodbold i tæt samarbejde med både medarbejdere, bestyrelse og de mange klubber og frivillige, som knokler og brænder for dansk fodbold,« siger Erik Brøgger Rasmussen.

Kenneth Reeh, nuværende vicedirektør i DBU, varetager opgaverne som konstitueret administrerende direktør fra 1. juni indtil Erik Brøgger Rasmussen tiltræder.