Lyt til artiklen

Én mand i centrum, FIFA-præsident Gianni Infantino.

Efter hans bizarre VM-tale, hvor han både omtalte sig selv som homoseksuel, handicappet og migrantarbejder, var det svært at se, hvad Gianni Infantino ville finde på denne gang.

FIFA-præsident åbnede FIFA-kongressen i Rwanda med en historie om sig selv.

Han havde været i landet i 2016 og fået at vide, at de ikke ville støtte ham som FIFA-præsident, men så var han gået ind på folkedrabsmuseet, som viser landets voldelige historie, og der havde han fået en åbenbaring.

Gianni Infantino er genvalgt for perioden 2023-2027.
Gianni Infantino er genvalgt for perioden 2023-2027. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere

Ligesom Rwanda ville han ikke give op, men i stedet kæmpe sig tilbage. På den måde har han og landet med den mørke historie meget til fælles, måtte omverdenen forstå.

Efter lidt formalia nåede man frem til den officielle tale, hvor Infantino som ene kandidat til næste præsidentperiode kunne fortsætte sit show.

»Alt hvad vi gjorde – og jeg gjorde som jeres præsident – var for jer.«

»Jeg kan ikke lide at tale om mig selv, men man må gøre det en gang imellem.«

»Vi lovede den bedste VM-slutrunde nogensinde. Og vi leverede varen,« sagde han om VM i Qatar, som har fået så meget kritik i denne del af verdenen.

»Perfekte stadioner, perfekt infrastruktur, ingen problemer – måske var det, fordi der ikke var noget alkohol. Jeg ved det ikke.«

Han hævdede, at FIFA var blevet mere transparent og havde genvundet sponsorernes tillid. Det udmøntede sig også i langt flere penge end budgetteret – endda i en periode med corona.

»Man kan ikke gøre det uden at være stærk.«

»Pengene bliver ikke væk længere,« sagde han og fortalte, at de også har fået penge tilbage fra korrupte forbrydere, der havde listet sig til FIFA-penge.

FIFA-kongressen er ikke ligefrem et sted, hvor man kan række hånden op under præsidentens tale og stille kritiske spørgsmål eller vise sin modstand, og for de vesteuropæiske er det et enormt frustrerende arrangement.

Norge havde insisteret på at tale menneskerettigheder, men først blev Infantino klappet ind i den nye regeringsperiode.

Stående bifald.

»Dem, der elsker mig – der er så mange. Dem, der hader mig – der er få. Jeg elsker jer alle,« lød det med et stort smil fra Infantino.

Over 200 lande støtter ham – Danmark er ikke iblandt. Det stod krystalklart efter pressemødet under VM, hvor formand Jesper Møller rasede.

Ifølge TV2 Norge havde Norge, England, Sverige, Holland og Tysklands delegation aftalt ikke at give Infantino en hånd.

Men nu sidder det danske mareridt på tronen til 2027, hvor han igen kan vælges for en fireårig periode.