Den ene kamp kickstartede Adam Johnson Sunderlands vanvittige comeback mod Liverpool med en scoring direkte på frispark, men inden den næste var han fyret. Grundlaget for fyringen var, at han havde erkendt sig skyldig i at have kysset en pige velvidende, at hun kun var 15 år. Den seksuelle lavalder i England er 16 år, og nu risikerer han en lang fængselsstraf.

Historierne er føget omkring den tidligere engelske landsholdsspiller Adam Johnson, og de har tegnet billede af en kynisk, utro kæreste blottet for moral, der udnyttede sin berømmelse til at skabe et seksuelt forhold til en mindre-årig fan.

I retten blev der fremlagt nogle af de i alt 834 beskeder mellem ham og den 15-årige pige, som han er beskyldt for at have seksuel kontakt med. Blandt historierne er, at Adam Johnson modtog en besked fra sin kæreste Stacey Flounders med et billede af deres nyfødte datter, lige efter at han havde været sammen med den 15-årige pige. Lige efter han modtog billedet skrev han til pigen, at han »ikke kunne vente med at få hendes bukser af næste gang«. Herefter skrev han så til kæresten, at deres datter så dejlig ud.

Adam Johnson, da han i februar måned ankom til retten i Bradford sammen med sin kæreste Stacey Flounders

»Han var vant til at få hvad han pegede på. Han gav hende trøjerne og autograferne med den viden, at hun ville tilfredsstille ham som tak. Han kendte hendes alder. Han vidste, at hun så op til ham, han vidste at han kunne drage fordel af det, og det gjorde han.«

Johnson retten

Ordene kommer fra anklager Kate Blackwell og omhandler Adam Johnsons kynisme, da han begik sin forbrydelse.

Det hele fandt sted i Adam Johnsons sorte Range Rover d. 30. januar 2015 på et øde sted ved en fodboldbane. Adam Johnson blev dog først arresteret i marts, hvilket betød, at Sunderland suspenderede ham for 16 dage, hvorefter de lod ham komme tilbage på banen, mens sagen rullede. Pigen, der var stor fan af Sunderland og havde Johnson som idol, har ifølge CNN berettet, at Adam Johnson stak sin hånd ned i hendes bukser, og at hun gav ham oralsex.

Dette blev ikke bevist i retten. Dog erkendte Adam Johnson sig skyldig i at have kysset pigen samt i ’grooming’, der betyder kriminel kontakt med et barn med henblik på at have et seksuelt forhold. Desuden fandt juryen ham skyldig i ’seksuel berøring’, mens han slap for tiltale i forholdet om oralsex.

Johnson

24 timer efter Adam Johnson erklærede sig skyldig, blev han fyret af sin hjerteklub i fødebyen Sunderland, hvor han en sommerdag d. 14. juli kom til verden. Det betød først, at den 28-årige englænder måtte vinke farvel til sin ugeløn på over 600.000 kroner, men det kan blive meget værre. Adam Johnson står overfor en domsafsigelse, der finder sted i inden for de næste uger, hvor han formodentligt kan risikere at få mellem fem og ti år i fængsel.

Adam Johnson var elsket af Sunderland og alle fansene, men efter han erklærede sig skyldig, blev han fyret fra sin hjerteklub

Rygter begyndte at svirre på pigens skole, om at hun havde haft en seksuel akt med fodboldspilelleren. Det gjorde pigen fortvivlet, og hun fortalte det herefter til sine forældre, hvorefter faderen gik til politiet.

Adam Johnson, der var en vigtig profil for Sunderland, fortæller, at klubbens øvrige spillere træk sig væk fra ham efter anklagerne. Hans tidligere holdkammerat Steven Fletcher, der nu spiller i Marseille, skulle have afgivet vidneforklaring, men valgte at trække sig. Vidneforklaringen handlede om Adam Johnsons kønsbehåring, da det har været et stridspunkt i retssagen. Den 15-årige fortæller, at Adam Johnson var glatbarberet, mens Johnson fortæller, at det ikke var tilfældet, og at pigen bare gætter. Selvom han nægter, at de har mere end kysset, så fortryder Adam Johnson episoden og anerkender, at hans handlinger var forkerte.

»Jeg accepterer at hun var et barn, og skulle have været sikker i mit selskab. Jeg anerkender at mine handlinger var forkerte. Jeg har ingen undskyldninger. Jeg kendte til hendes alder.«

SOCCER-JOHNSON-TRIAL

Adam Johnsons sag er blevet fulgt tæt af medierne. Og det er da heller ikke nogen ukendt personlighed, som står fanget midt i blitzenes skær. Med sine 265 kampe i Premier League for henholdsvis Middlesbrough, Manchester City og Sunderland har den venstrebenet højrefløj formået at opnå ting, som de fleste spillere i Premier League drømmer om.

I 2010 fik han debut for det engelske landshold. I 2011 vandt Adam Johnson FA Cup’en med Manchester City, og året efter tog den nyrige klub en milepæl ved at vinde det engelske mesterskab - ligeledes med Adam Johnson som en vigtig spiller på holdet. Herefter blev han dog solgt til Sunderland for omkring 100 millioner kroner, eftersom de lyseblå fra Manchester ville bruge deres enorme pengepung på at hente endnu større spillere til klubben.

Adam Johnson var populær blandt fansene i de klubber, som han har spillet for. Liggende i højre side af banen var han en konstant skudtrussel med sit farlige venstreben, og det hørte til sjældenheder at den udfordrende kantspiller ikke gjorde sig bemærket på grønsværen.

Adam Johnson har også flere gange optrådt for det engelske landshold. Her ses han fejre en scoring mod Bulgarien tilbage i 2011

Siden sin debut som 18-årig i Englands bedste række, har han scoret 32 mål og lavet 44 oplæg. For hjerteklubben Sunderland, nåede han på lidt over tre og en halv sæson at udmærke sig som en af holdet store profiler, og trods den seneste tids mere positive resultater, står klubben svækket tilbage efter fyringen, da Adam Johnson var et omdrejningspunkt i klubbens forsøg på at undgå nedrykning i denne sæson.

Adam Johnsons tidligere popularitet ses printet ind med blæk på den 26-årige engelske Manchester City-fan, Robert Mullen. På hans ben har han fået tatoveret sin tidligere yndlingspillers autograf, hvilket han den dag i dag fortryder bittert. Fodboldspillerens forbrydelse er nemlig af den kaliber, som får kvalmen til at spire i de fleste mennesker.

»Det føles mærkeligt at have sådan en persons navn på sig. Jeg vil bare have den fjernet hurtigst muligt,« har den bitre fan udtalt til det lokale medie Manchester Evening News.

Uanset om det bliver til fem eller ti år i fængsel, så skal Adam Johnson næppe regne med, at hans navn vil pryde flere fans fremover. Denne sag er en ekstraordinær sort plet på Premier League og dets fodboldspillere, der førhen har været i vælten grundet sexhistorier og utroskab. Men seksuel kontakt med en mindreårig er af en anden og mere strafbar kaliber, også endda med udgangspunkt i udnyttelse af den popularitet, som Adam Johnson nød godt af som fodboldspiller i Englands bedste række.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.