Rasmus Højlund har talt med Viaplays Champions League-reporter, men det blev ikke til et interview.

Det ville den danske Manchester United-målskytte dog gerne have givet, fortæller Luna Christofi til B.T. - han måtte bare ikke.

Først fik hun et nej fra UEFA, og også Manchester Uniteds pressestab var nølende, selvom hun prøvede sit bedste.

»Jeg sagde, at vi var rejst hele vejen til München for at tale med tale med ham, og nu har han scoret sit første mål. 'I må forstå, hvor meget det betyder i Danmark,' sagde jeg og talte for min syge moster.«

Luna Christofi arbejdede alt, hvad hun kunne for at få et Højlund-interview hjem til de danske stuer.
Luna Christofi arbejdede alt, hvad hun kunne for at få et Højlund-interview hjem til de danske stuer. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Pludselig kom Rasmus Højlund selv forbi i midtergangen mellem omklædningsrummene for at bytte trøje med en Bayern-spiller, og så kom han hen til mig, selvom vi aldrig har truffet hinanden før.«

»Han gav en krammer, og det var enormt hyggeligt. Han er en enormt sympatisk ung mand.«

»Jeg synes, det siger meget om en, når man på den måde kommer hen og siger hej og melder sig ind.«

Glæden over at have scoret var stor, men nederlaget på 4-3 slog selvfølgelig skår af glæden for Danmarks dyreste fodboldspiller.

»Det er virkelig en drengedrøm for ham, og det er ikke bare noget, han lirer af,« siger hun og fortæller så, at Højlund selv tilbød at gå ind for at undersøge, om han måtte lave et interview med de danske rettighedshavere.

»Så siger han: 'Skal jeg ikke gå ind og spørge?'«

»Så jeg siger jeg, at det, synes jeg, er en glimrende ide.«

Svaret var dog i sidste ende nej, og det er der en bestemt grund til, for klubben har en politik om, at de yngre spiller skal skærmes. 

Den genkender Luna Christofi helt tilbage fra før århundredeskiftet, hvor Ryan Giggs blev skærmet fra pressen, da Manchester United gæstede Danmark.

»Ferguson havde en helt besættelse af at beskytte Ryan Giggs.«

»Det blev en ret stor historie i danske medier dengang, for det kunne vi jo slet ikke forstå.«

»Men nu må vi se, hvornår Rasmus får lov at tale med os, for han er jo godt skåret for tungebåndet,« lyder det fra den rutinerede reporter.

Nok så Højlund uimponeret ud i spillet på banen, men før kampen, da Champions League-hymnen blev spillet, kunne man godt se, at det var specielt fra ham, påpeger Luna Christofi.

»Der gik nogle ting gennem kroppen på ham lige der. Man kan nemt se, at det var en stor oplevelse.«

Nok fik hun ikke er interview med den danske hovedperson, men fangede dog Højlunds manager, Erik Ten Hag, der forudser, at Højlund kommer til at lave mange mål for klubben.