Et svensk landshold uden Zlatan Ibrahimovic er som en svensk pølseret uden … nåja, pølser.

Men det kan ikke desto mindre blive en realitet til det alt-afgørende play-off-brag mellem Danmark og Sverige i Parken. Endda selv om Zlatan Ibrahimovic på det seneste har været mere end fit – og i storform.

PSG-angriberen er nemlig bare én advarsel fra karantæne. Det vil sige: Ser han gult på lørdag i Stockholm, er han ude af returopgøret i København tre dage senere.

Nicklas Bendtner omringet af journalister mandag i Helsingør.
Nicklas Bendtner omringet af journalister mandag i Helsingør. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Det var Nicklas Bendtner ikke klar over, da han blev præsenteret for den oplysning af en journalist fra svenske Expressen i det danske landsholdslejr mandag.

»Det viste jeg ikke, men nu ved jeg det,« sagde Nicklas Bendtner ifølge Aftonbladet.

Han blev efterfølgende spurgt, om han var glad for den oplysning.

»Jeg håber det ikke. Hvis han får gult, er det nok bedre for os, men for kampens skyld er det da sjovere, hvis han spiller. Det er ikke noget, vi tænker på. Det er trænerens opgave,« sagde Nicklas Bendtner.

Fire danskere er på samme måde truet af karantæne i returmødet, hvis det bliver til en ostemad på Friends Arena: Pierre-Emile Højbjerg, Simon Kjær, Lars Jacobsen og William Kvist.

Hos svenskerne er yderligere tre karantænetruede: Kim Källström, Pontus Wernbloom, og Albin Ekdahl – de to sidstnævnte er dog ikke med i den svenske trup til dansker-kampene op grund af skader.

Zlatan Ibrahimovic blev i øvrigt hyldet som årets spiller i Sverige mandag aften.