Danmark har lært det 20-årige Lyngby-talent at kende under navnet Yussuf Poulsen, efter at han har slået igennem for det tyske 2. bundesliga-hold Red Bull Leipzig. Men på A-landsholdet er 'Poulsen' pludselig blevet skiftet ud med 'Yurary'.

Poulsen var det navn, som den unge angriber brugte, da han tørnede ud for diverse U-landshold. Danmark skal dog vænne sig til, at det er et andet navn, der står på trøjen. I et interview med det danske fodboldmagasin GOAL, forklarer Yussuf Yurary Poulsen, hvorfor han har valgt af skifte navnet på trøjen ud.

»Min far døde for nogle år siden, og det er hans efternavn. Han tog mig til fodbold for første gang, og han spillede selv fodbold, mens min mor ingen interesse havde, før det kom op på et højt niveau. Så det er primært på grund af ham,« forklarer den unge stjerne.

»Samtidig er det også en måde at skille mig ud på, for der er alligevel tre-fire, der hedder Poulsen på landsholdet. Sidst skrev en hjemmeside, at Simon Poulsen blev skiftet ind, og ikke Yussuf Poulsen. Nu prøver jeg at hjælpe dem lidt på vej. Jeg ligner jo heller ikke en Poulsen,« fortsætter han.

Det er dog kun på landsholdet, at der nu står Yurary på trøjen. I Leipzig, som Yurary Poulsen skiftede til i 2013, står der stadig Poulsen på, men det er en fejl.

»Jeg sagde faktisk selv, at jeg ville have Yurary på trøjen, men da jeg kom derned, havde de alligevel trykt Poulsen. Så var der mange, der havde købt trøjer, og jeg havde fået nummer, og så var det ikke til at ændre, og så kan jeg godt hedde Poulsen. Jeg prøver ikke at ændre det mere. Nu er det bare sådan. Det er heller ikke nemt at udtale, så de fleste holder sig til Poulsen « uddyber angriberen.

Den unge dansker har kontrakt med Leipzig frem til 2017 og har i denne sæson scoret 8 mål i 17 kampe.