»Det rører mig,« var det eneste en grådkvalt Pierre-Emilie Højbjerg kunne få fremstammet, da Kanal 5s reporter spurgte ham, hvad det betød, at Yussuf Poulsen fik en afgørende rolle i 2-0-sejren over Serbien lørdag aften.

Det var dog mere end bare almindelig medfølelse. De to er nemlig barndomsvenner og tidligere holdkammerater i BK Skjold. Det var her, de i 8-9 års alderen første gang mødte hinanden, og det venskab har holdt ved lige siden.

»Vi har hele tiden været i kontakt med hinanden og fulgt hinandens udvikling. Det er et naturligt og tæt bånd, vi har fået bygget op over årene. Efter jeg tog fra Skjold til Brøndby, og han tog til Lyngby, spillede vi gadefodbold på døveskolen. Det var tit om lørdagen eller søndagen fra klokken et om eftermiddagen til fem-seks stykker. Der er eddermame blevet spillet meget,« har Højbjerg tidligere fortalt til BT.

Selvom Højbjerg og Poulsen nu har godt gang i deres lovende udlandskarrierer i henholdsvis Bayern München og RB Leipzig, så er båndet stadig stærkt mellem de to. Men vejen til succesen og landsholdet har ikke været sjov hele vejen.

Begge har de mistet deres fædre til kræftsygdommen. Yussuf Poulsen mistede allerede sin far, da han var seks år gammel, så lørdagens målhelt kendte alt til den smerte, Højbjerg følte, da han mistede sin far for et år siden.

»Han ved, hvad det vil sige at miste. Han har været der for mig og hele tiden sagt, jeg bare kunne slå på tråden. Det har betydet meget for mig. Jeg har så ikke altid været god til det. Når man graver sig ned, kan det være svært at grave sig ud igen,« fortæller Pierre-Emile Højbjerg.

Selvom kampen mod Serbien er spillet færdig, så kommer de to barndomsvenner til at se en del mere til hinanden denne somre. De er nemlig begge en del af U21-truppen, der fra næste uge skal forsvare de rød-hvide farver i EM-slutrunden i Tjekkiet.

Første kamp for Danmark spilles på onsdag mod værtsnationen Tjekkiet med kickoff klokken 18.00.

Se det rørende postmatch-interview med Pierre-Emile Højbjerg her.

Andre læser også