Lyt til artiklen

Meldingen skabte ramaskrig.

Hvordan kunne Den Internationale Olympiske Komité (IOC) åbne døren på klem for, at russiske og hviderussiske atleter kan deltage ved OL i Paris til næste år – mens en blodig krig fortsat raser i Ukraine?

Selvom beslutningen ikke er officiel endnu, har en lang række stjerner været ude at fordømme ideen.

Og den seneste af disse er ingen ringere end den ukrainske fodboldlegende Andrij Sjevtjenko, der deler en hjerteskærende besked om den unge generations fremtid i hans hjemland.

'Krigen er ikke ovre. Hver dag ødelægger krig vores byer, det knuser vore børns barndom og truer vores eksistens. Det må verden huske. Verden skal vide, at vi fortsætter med at kæmpe for fred og forsvare vores frihed,' skriver Sjevtjenko på sin Facebook-profil.

Den 46-årige stjerne smadrede målene ind for AC Milan og vandt Ballon d'Or i 2004 under en glorværdig fodboldkarriere.

Og han er klar i spyttet, når han skal forklare, hvilket signal han mener IOC sender med udmeldingen.

'Sportsturneringer på højt niveau, såsom OL, er muligheder for at dele en besked til alle folk på kloden på en gang. Hvis atleter fra Rusland eller Hviderusland træder ind på arenaen, med eller uden flag, afspejler det det budskab fra OL-komiteen til hele verden – At krigen er ovre, og man kan tilgive alt og alle.'

Sjevtjenko, der længe har været en stærk kritiker af krigen og har fordømt Rusland og Vladimir Putin, opfordrer blandt andet komiteen til at udelukke atleterne og 'slå hårdt ned på Ruslands aggression'.

Den tidligere boksestjerne Vladimir Klitsjko er også mildest talt utilfreds med beslutningen fra IOC.

Det kan du læse mere om her.