Thomas Delaneys opsigtsvækkende klubskifte til Borussia Dortmund er officiel. Det melder både Delaneys nye klub, samt hans nu tidligere klub, Werder Bremen.

Overgangssummen skulle ifølge tyske kilder være på 150 millioner kroner, hvilket gør Delaney til Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde.

»Det har altid været min drøm at spille i Premier League, hvis tilbuddet kom. Men da Dortmund meldte sig på banen, var jeg ikke i tvivl. Dortmund er en af de ti største klubber i Europa, og deres stadion er et af de bedste i Europa,« siger midtbanefighteren Delaney.

»Jeg lover, jeg altid vil spille med en masse hjerte og jeg glæder mig allerede,« siger Delaney, som håber at blive udfordret sportsligt og vinde trofæer i den gul-sorte trøje.

Kontrakten med den tyske storklub strækker sig til 2022.

Den 26-årige tidligere FC København-anfører skal med Danmark til VM. Han har været en stor succes i Werder Bremen i det halvandet, han har spillet i klubben siden sit skifte fra FCK i januar 2017. Det er blevet til 45 kampe og syv mål for Delaney den grønne Werder-dragt.

Thomas Delaney fik tidligere i dag lov til at forlade landsholdslejren i Helsingør for at flyve med privatlfly til Dortmund for at lukke aftalen med Dortmund. Tyske aviser som Bild har skrevet, at overgangssummen mellem de to klubber er på 20 millioner euro. 

Ifølge BT's oplysninger vil en tocifret millionsum havne hos FCK: Nærmere bestemt 10 procent af slagsprisen fraregnet de 15 milllioner kroner Werder Bremen betalte for Delaney i sin tid. Dvs. i omegnen af 13,5 millioner kroner.