De har flirtet så mange gange - og denne sommer nærmede de sig igen hinanden.

Men FC København og Thomas Delaney kunne ikke få alle detaljer til at matche, og derfor endte ærke-FCK'eren i stedet i belgiske Anderlecht.

Og mens FCK-sportsdirektør Peter Christiansen blandt andet har fortalt, at Thomas Delaney ikke kunne se sig selv i 'den model', som FCK fremlagde for ham, så er Delaney lidt mere tilbageholden, når han sætter ord på, hvorfor flirten ikke blev til noget længerevarende forhold.

»Jeg synes, at 'PC' skal stå på mål for sine kommentarer, og så har jeg ikke rigtig mere at sige om det. Der er tre parter, der skal blive enige - og det blev de ikke,« siger Thomas Delaney tirsdag i landsholdslejren, hvor han er tilbage for første gang siden VM.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Her kommer han som ny Anderlecht-spiller, men det gør alligevel nas på danskeren, at han ikke nåede til enighed med FCK.

»Det ærgrer mig, ja. Jeg elsker FCK og har spillet i KB og FCK i 22-23 år. Jeg blev medlem af fanklubben som 0-årig, så klubben ligger mit hjerte rigtig nært.«

»Men tre parter skulle blive enige, og det blev de tre parter ikke. Det er, hvad jeg har at sige om det. Men jeg vil gerne understrege, at det ikke handlede om løn,« siger Delaney.

Midtbanespillere, der hidtil har haft et skadesplaget 2023, afviser at tale om den model, FCK tilbød ham - som ifølge B.T.s oplysninger blandt andet var en etårig lejeaftale uden længerevarende forpligtelser.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Nej, nu synes jeg også, at vi har været omkring det,« siger Delaney, der dog samtidig slår fast, at han fortsat elsker FCK og kan se sig selv tørne ud i København igen.

Det må dog vente lidt endnu - for nu har han skrevet under med belgiske Anderlecht, hvor han genforenes med sin tidligere FCK-træner Brian Riemer.

»Anderlecht kom på banen efterfølgende, og Brian ringer tit til mig. Nu ringer han endnu oftere. Jeg havde en snak med Jesper Fredberg (dansk teknisk direktør i Anderlecht, red.) også og synes, at det lød rigtig interessant.«

»Brian er en af de trænere, der måske kender mig allerbedst. Han kom til School of Excellence i FCK og var min træner på U19- og 2. divisionsholdet og kom op med Ståle. Så selvfølgelig tog jeg telefonen, da han ringede, og det lød spændende med Anderlecht. Det er en stor klub, en sleeping giant, og det var noget af det, der tiltalte mig.«

»Og så skader det heller ikke, at det var folk, der kender mig og mig som spiller. De udviste stor tillid til mig, og det tiltrak mig,« fortæller Delaney om skiftet til Anderlecht, hvor danske Fredberg og Riemer i øvrigt har dansk selskab af Anders Dreyer, Kasper Dolberg og bossen Mikkel Hemmersam.