De er nok ukendte for de fleste, men de har et talent så stort, at det næppe varer længe, før alle ved, hvem de er

Det er oftest stjernerne, som bliver handlet for store millionbeløb, der trækker overskrifterne. Men alle spillere er startet et sted. Kunsten er at finde de unge, uslebne diamanter, der senere kan sælges med stor profit.

Tidligere på sommeren købte den norske storklub Rosenborg den indtil da ukendte angriber Emil Nielsen fra Roskilde FC. Emil Nielsen havde vist sin målnæse i 2. division Øst, og selvom det blot var i landets tredje bedste række, så var det alligevel nok til at overbevise en skandinavisk topklub.

En handel som denne har formentlig overrasket de fleste, og man kunne måske spørge sig selv, om der render flere af hans slags rundt i de danske divisioner.

BT har derfor bedt en række trænere fra 1. og 2. division nævne de talenter, de tror, kan ende som fremtidens profiler. Spillerne med flest stemmer er listet i kategorierne defensive, to-vejs og offensive, hvor den første er den, der har scoret højest.

DEFENSIVE SPILLERE

Kristian Pedersen, venstre back, 20 år, HB Køge

Trænerens ord - Henrik Pedersen: - Jeg så ham første gang i en træningskamp for Vestsjælland. Han har fart, en god fysik og gode færdigheder i det fremadrettede spil. Og et godt drive med bolden. Han er en ydmyg knægt, der klør på til træningen. Han skal stadig forbedre sig taktisk, da han har for mange pauser i sit spil.

Thomas Nørgaard, AB: - Han kom jo til HB Køge efter at have klaret sig godt ved en prøvetræning, og vi lurede selv på ham. Han er en atypisk venstre back, da han er en stor fyr, men stadig ekstremt dynamisk. Han har en aggressiv spillestil med og uden bolden. Han kan godt tage skridtet op til Superligaen.

Nicolai Wael, Fredericia: - Han kom jo fra et lavt niveau, skal man huske på. Men han har alligevel været en markant venstre back i 1. division. Han er en robust spiller med masser af fysik og power. Og så har han gode offensive kvaliteter.

BOBLER: Mads Nordam, forsvarsspiller, 19 år, Lyngby. Sonni Nattestad, forsvarsspiller, 20 år, AC Horsens (udlejet fra FCM)

*****************************

 

 

 

 

 

TO-VEJS-SPILLERE

 

Lukas Lerager, midtbanespiller, 21 år, Viborg FF

Trænerens ord - Auri Skarbalius: - Han er en super felt-til-felt-spiller, der er stærk til at erobre bolden. Han har en god pasnings- og sparketeknik, og fine førsteberøringer. Hans kondition er rigtig god, og så er han stærk mentalt, hvor han arbejder hårdt i modgang. Han viser stort hjerte, men han skal arbejde mere på sit overblik og sine lange bolde - både diagonaler og afslutninger fra distancen.

Ove Christensen, Vendsyssel: - Han er en helt exceptionel spiller, der har alle færdigheder. Han er klog og velovervejet i sit spil. Og han er god teknisk, header godt og sparker godt. Så har han en god motor og kan jo spille i et højt tempo i en hel kamp. Og så besidder han en fantastisk vindermentalitet. Klart en af de bedste signinger jeg nogensinde har været med til at lave, og det var lykke, da han kom til Viborg.

Thomas Nørgaard, AB: - Lerager har sine allerstørste forcer uden bolden. Han er en af de dygtigste erobringsspillere i 1. division Og så er han meget ærgerrig og har en helt fantastisk træningsiver.

BOBLER: Jens Jønsson, midtbanespiller, 21 år, AGF. Sylvester Seeger-Hansen, midtbanespiller, 19 år, HB Køge.

*****************************

 

 

 

OFFENSIVE SPILLERE

 

Younes Namli, kantspiller, 20 år, AB

Trænerens ord - Thomas Nørgaard: - Han har et fantastisk touch på bolden. Især når han er retvendt, har han et legende let løb. Han er i stand til at sætte sin modstander, og han er næsten hurtigere med bolden end uden. Og så har han et godt venstreben. Han kan selv afgøre tingene, men han er faktisk en spiller, der har et godt blik for sine medspillere. Men han er en ung spiller, der har masser af tid og en masse, han skal arbejde på.

Nicolai Wael, Fredericia: - Han er en utroligt spændende spiller. Han har hurtige fødder og er driblestærk. Meget direkte i sit spil, hvor han er farlig med sine driblinger. Han har alle de ting, der skal til, men han mangler stadig noget erfaring, for han er for ustabil i sit spil. Og så skal han selvfølgelig have bygget noget fysik på.

Bo Henriksen, AC Horsens: - Han ser spændende ud. Han har alle de rigtige forudsætninger for at tage skridtet videre. Han har leveret nogle rigtig gode præstationer men også nogle mindre gode. Så han skal blive bedre til at blive i sit spil. For når han spiller på sit topniveau, er han helt fantastisk.

BOBLER: Troels Kløve, kantspiller, 23 år, AC Horsens. Anders Hostrup, angriber, 24 år, Fredericia.