Det danske ungdomslandshold tabte 4-0 til Italiens ditto forud for U21-EM i Sverige

Danmarks U21 landshold fik i går chancen for at spille mod flere Serie A-stjerner. Det skete, da Italiens U23-landshold spillede sidste testkamp inden EM i Sverige i næste uge.

Og den danske blanding af spillere fra SAS Liga klubber og Viasat Divisionen fik set, hvordan fodbold kan spilles.

Specielt den italienske offensiv voldte Danmark store problemer. Det var tydeligt at se, at de italienske angribere og kreatører er vant til forsvarsspillere som Nesta, Mexes og Mellberg i stedet for Zanka, Reid og Randrup.

- Det er jo nærmest et uhørt godt hold med flere faste Serie A-spillere. Vi laver nogle fejl, men jeg synes også, at vi får vist, vi er på vej, sagde Winston Reid.

Efter 12 minutter viste Inter-stjernen Mario Balotelli sine store evner, da han scorede på direkte på frispark. Den lille 10er, Sebastian Giovinco fra Juventus, drev flere gange gæk med Danmarks forsvar, og Luca Toni-lookaliken Acquafresca fra Cagliari viste momentvis storspil. Det danske nederlag kunne da også have været langt større, men gæsterne valgte at foretage en lang række udskiftninger i løbet af kampen, hvilket lagde en dæmper på det italienske flow.

Danmark havde i perioder fint med chancer, og Brøndbys Nicolaj Agger gjorde det godt, men holdet formåede ikke at udnytte de få chancer, de havde, og fejlene blev straffet benhårdt.

Danmark er på vej til at bygge et nyt hold op, der skal være klar til EM i 2011 på hjemmebane, mens Italien på tirsdag i Helsingborg skal spille første kamp i U21-EM anno 2009.