Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det danske U21-landshold har fortsat sikker kurs mod EM-slutrunden i Polen næste sommer efter tirsdagens 3-1-sejr over Armenien.

Landstræner Niels Frederiksen har meldt klart ud. De danske talenter skal med til EM, og med tre point efter Armenien-sejren har de ambitioner fået endnu mere kød på sig.

Danmark fører stadig EM-kvalifikationsgruppe 5 foran Rumænien med fire resterende kampe for danskerne. Alle gruppevindere kvalificerer sig direkte til EM, mens andenpladsen skal spille om deltagelse.

Med Ajax-makkerparret Viktor Fischer og Lucas Andersen som forgangsmænd mod Armenien tog danskerne endnu et skridt mod den direkte kvalifikation.

Allerede efter 18 minutter skulle Fischer have scoret, men stolpen var i vejen på en chance, der skulle have været udnyttet.

Men Ajax-danskeren tog revanche få øjeblikke efter, da han fik mast sig igennem forsvaret og sendt bolden forbi den armenske keeper til 1-0.

Og så gik det hurtigt. Efterfølgende lagde Fischer fornemt op til Ajax-holdkammeraten Lucas Andersen, der flot afdriblede målmanden og sendte Danmark på 2-0.

Armenerne fik reduceret ikke længe efter, da FC Midtjyllands Patrick Banggaard begik et straffespark, der virkede yderst tvivlsomt. Jeppe Højbjerg i målet var tæt på at snuppe Gor Malakyans forsøg, men i sidste ende kunne han ikke forhindre reduceringen til 1-2.

Kampen blev lukket og slukket af Esbjerg-spilleren Casper Nielsen, der prikkede 3-1-målet i kassen efter oplæg af Brøndbys Andrew Hjulsager.

Danmark er tre point foran Rumænien, der også vandt deres kamp. Her blev det til en 2-1-sejr over Wales.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.