Den danske fodboldtræner René Skovdahl stopper med øjeblikkelig virksom som cheftræner i den norske 2. divisionsklub Hønefoss for at fortsætte karrieren som assistenttræner i israelske Maccabi Haifa.

Her skal han være assistent for den tidligere Brøndby- og Manchester United-træner René Meulensteen, som han kender fra tiden i netop Brøndby.

»Det er en fantastisk mulighed, jeg har fået. René Meulensteen er en så utroligt dygtig træner, at jeg vil kunne lære og udvikle mig så meget, at jeg simpelthen ikke kunne sige nej. Jeg har været rigtig glad for at være cheftræner, og jeg har været glad for Hønefoss, som jeg også føler, at jeg har fået rykket på de to år, jeg har været her. Men det her kunne jeg ikke sige nej til,« siger René Skovdahl til BT.

Tidligere har René Skovdahl, der er søn af den tidligere toptræner Ebbe Skovdahl, været fysisk træner og assistent i Brøndby og assistent for Ole Gunnar Solskjær i både Molde og Cardiff.

Det er den tidligere sportsdirektør i AS Monaco, norske Tor-Kristian Karlsen, der i samarbejde med René Meulensteen har peget på René Skovdahl som assistent i klubben, der i sidste sæson blev nummer fire i den bedste israelske række.

Skovdahl tiltræder på en to-årig kontrakt og flyver til Israel, så snart han har fået afviklet sine forpligtelser i Norge.