Kasper Hjulmand slipper ikke for at reklamere for Danske Spil, selv om han er lodret modstander af bettingreklamer.

Landstræneren sagde ellers mandag til Radio4, at han ikke »kan stå på mål for« bettingreklamer. Alligevel må han trække i træningstøj med Oddset printet på brystet i de kommende to og et halvt år.

Kontrakten mellem de to parter er nemlig gældende frem til 31. december 2022, og den blev forlænget i oktober sidste år. Det oplyser Danske Spil til B.T.

I interviewet i programmet 'Fremkaldt' sagde Kasper Hjulmand, at han ikke kommer ud for at skulle reklamere for Danske Spil, »for der er ingen reklamer på vores tøj, når vi er til landskampe,« forklarede landstræneren.

Landstræner Kasper Hjulmand i Brøndby, tirsdag den 2. juni 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Landstræner Kasper Hjulmand i Brøndby, tirsdag den 2. juni 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Men Oddset-logoet vil blive båret af Kasper Hjulmand til landsholdstræninger og i landsholdslejren, forklarer Jakob Høyer, DBUs kommunikationschef:

»Det, Kasper udtaler sig om i podcasten, er, om man skal løbe på banen med tøj, hvorpå der står Oddset. Der svarer han rigtig nok nej, da der ikke er partnere på landsholdstrøjer, når vi løber ind til kamp,«

Har I talt med ham om, hvorvidt han skal optræde med Oddset på i en anden sammenhæng?

»Det gør alle vores spillere og trænere. Det gør både kvindelandsholdet og herrelandsholdet.«

Så det har ikke været et samtaleemne blandt jer, om han skulle have trøjer med Oddset på?

»Nej, der har ikke været noget problem. Alle vores trænere og spillere løber med de trøjer på,« forklarer Jakob Høyer.

Kontrakten mellem DBU og Danske Spil blev forlænget i forbindelse med et pressemøde, hvor Arbejdernes Landsbank blev præsenteret som ny kommerciel partner, men forlængelsen mellem det DBU og det statsejede bettingselskab fremgår ingen steder på hverken DBUs eller Danske Spils hjemmeside.

Og selv om Kasper Hjulmands kontroversielle interview har sat gang i debatten om bettingreklamer, ser DBU ingen problemer med at fortsætte samarbejdet med Danske Spil.

Landstræner Kasper Hjulmand i Brøndby, tirsdag den 2. juni 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Landstræner Kasper Hjulmand i Brøndby, tirsdag den 2. juni 2020.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Vi kan godt have Kasper Hjulmand som træner og Oddset på trøjen med god smag i munden,« siger Jakob Høyer og fortsætter:

»Han rejser en debat, som vi også støtter i DBU, og som jeg ved, at Danske Spil selv har været ude at rejse – nemlig, at det er tid til en eller anden form for regulering på reklamerne for betting.«

Aftalen mellem DBU og Danske Spil er forlænget med henblik på, at den også er gældende under VM 2022 i Qatar. Efter planen skal turneringen afholdes fra 21. november til 18. december.

B.T. har både forsøgt at få en kommentar fra Kasper Hjulmand og Danske Spil. Landstræneren har ikke besvaret B.T.s henvendelser, mens sponsoren ikke har ønsket at udtale sig til citat.