Efter 15 år med en landstræner bosiddende i Belgien, ønskede DBU, at Morten Olsens afløser skulle bo i Danmark.

Morten Olsens afløser som landstræner ville ikke få lov til at bo i udlandet.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har efter en årrække med en landstræner bosiddende i Belgien insisteret på, at afløseren skulle bosætte sig i Danmark.

Norske Åge Hareide har valgt at bosætte sig i København, når han den 1. marts tiltræder i jobbet som landstræner.

- Før vi nævnte for ham, at det var et krav, så sagde han selv, at han gerne ville bo på Frederiksberg, siger DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer.

- Han vil gerne være med til at give noget tilbage til klubberne.

- Han vil blandt andet lave en log til klubberne, om hvad spillerne har spist, deres løb, pasninger og behandling, når de har været med landsholdet, så de kommer tilbage til klubberne og glider ind i positivt forløb.

- Det, oplever han, kan lade sig gøre, fordi han er tæt på, siger Bretton-Meyer og tilføjer:

- Han kommer selvfølgelig også til at rejse, når han skal møde spillerne i udlandet.

Spørgsmål: Synes du, at Morten Olsen har boet for langt væk?

- Morten har set rigtig meget fodbold. Han har argumenteret for, at han kunne se en masse på tv.

- Åges tilgang er en anden. Han vil gerne ud og være tæt på klubberne, og det bifalder vi, siger DBU-direktøren.

Åge Hareide vil være en del mere synlig på danske stadioner end sin forgænger. Han vil også tage ud for at følge træninger og generelt have en tæt dialog med klubberne.

- Jeg kommer til at være meget ude til træning og kamp, siger Hareide.

- Jeg vil besøge klubberne, så vi kan få en direkte kontakt med trænerne og være mere specifikke på, hvad spillerne kan bygge på.

- Det er vigtigt, at vi får spillere med X-faktor. Vi skal dyrke de spillere, og det bliver også en værdi for klubberne.

- Vi skal fortsætte med at bygge videre på det arbejde, der har været. Derfor vil jeg også have kontordage hos DBU i Brøndby, så vi kan sikre den udvikling, fortæller nordmanden.

Den tidligere Malmö FF-træner kommer på sin første egentlig opgave kort efter sin tiltræden den 1. marts, når Danmark skal spille en venskabskamp mod en endnu ukendt modstander.

Den første vigtige opgave bliver 4. september, når Danmark åbner kvalifikationen hjemme mod Armenien frem mod VM i 2018.

/ritzau/