Nicki Bille skal forklare sig over for Morten Olsen, siger John Helt, elitechef i DBU.
Nicki Bille skal forklare sig over for Morten Olsen, siger John Helt, elitechef i DBU. Foto: Henning Bagger
Nicki Bille har endnu ikke udtalt sig i sagen, hvor han efter Ekstra Bladets oplysninger er blevet anholdt for at sparke til parkeringsautomater og cykler og siden bide en betjent i armen natten til fredag.

Men i DBU forventer elitechef John Helt, at spilleren selv tager initiativ til et opkald og forklarer sig over landstræner Morten Olsen.   
 
 - Jeg forventer, at Morten Olsen får en redegørelse fra Nicki Bille, og så må vi se, hvad der sker derfra, men mere kan jeg på nuværende tidspunkt ikke sige. I forlængelse af sidste sag med Nicklas Bendtner satte vi gang i opgaven med at få lavet vores projekt med code of conduct, så vi får nogle mere strømlinede principper for, hvordan vi vil arbejde med de her ting, og det er egentlig der, vi er, siger John Helt til bt.dk.

Er du ked af, at den ikke er blevet færdigudarbejdet inden denne her sag?

- Øh. Ja, det er klart, at det havde været fantastisk at være parat med alt, hvad der sker. Men det er vigtigt, at det er et omhyggeligt stykke værktøj, vi skal have udarbejdet her. Det er ret kompliceret, og vi vil godt have lavet det ordentligt. Og det er en proces, som er i gang, forklarer John Helt.

- Vi har selvfølgelig nogle uskrevne regler om, hvordan man opfører sig og ikke opfører sig, når man agerer som rollemodel, og det er jo det, vi gerne vil have ned på skrift nu. Det arbejder vi på at få formuleret ordentligt. 

Elitechefen kan endnu ikke sige, hvor langt man er fra at sætte det sidste punktum i drejebogen for spillernes opførsel, men han fastslår, at der er fuld fokus på opgaven.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.