Aftenens opgør mod Armenien er en ren overlevelseskamp for Morten Olsen. Taber Danmark, har Olsen ikke en fremtid som rød/hvid landstræner.

Morten Olsens 13-årige karriere som dansk landstræner slutter, hvis Danmark taber aftenens VM-kvalifikationskamp i Armenien. Anderledes kan det ikke være.

Den danske VM-chance er tynd som silke, og bliver det til et nederlag i Yerevan, er den væk. Pist væk. Det vil samtidig varsle nye tider for landsholdet. Tilbage i august var DBUs generalsekretær klokkeklar i sin udmelding. Skuffende resultater på Malta og i Armenien vil være lig med et farvel til Morten Olsen.

- Først når alle turneringskampe er afviklet, gør vi boet op, og jeg evaluerer sammen med Morten, og vi diskuterer hans fremtid. Det bliver i oktober eller november. Vi ’kører’ altså den normale plan. Vi beslutter os som sædvanlig efter et helt forløb, efter en hel kvalifikationsturnering. Det er ikke en enkelt kamp eller to, der skal være bestemmende for, om en landstræner skal blive eller gå. Men det giver vel sig selv, at hvis vi for eksempel flopper mod Malta og Armenien, så vil hverken DBU eller Morten selv drømme om, at vores samarbejde skal fortsætte, sagde Jim Stjerne Hansen til politiken.dk.

Nu er et 'flop' naturligvis et spørgsmål om tolkning, men det vil være meget svært for DBU-bossen at forsvare et fortsat samarbejde med Morten Olsen på baggrund af en dårlig præstation - omend en smal sejr - på Malta og et nederlag i Armenien. Taber landsholdet i Armenien vil denne landsholdsrunde få det klokkeklare stempel 'dumpet', og det overlever Morten Olsen næppe. 

Morten Olsens kontrakt udløber næste sommer, men da Danmark med et nederlag i Armenien blot skal spille betydningsløse kampe indtil da, vil DBU sandsynligvis hente en ny mand ind omring nytår. En ny landstræner, som skal stå i spidsen for de rød/hvide fra foråret og frem.