Sporten.dk give dig det fulde overblik over udlandsdanskernes indsatser i Fodboldeuropa denne weekend

Simon Kjær, Palermo
For anden hjemmekamp i træk savede Palermo modstanderne midt over, men i modsætning til sidste hjemmekamp - 4-1 sejren over Bologna - kom Simon Kjær ikke på tavlen, da Palermo slog Cagliari med hele 5-1, og dermed overtog Serie A's syvendeplads fra selvsamme modstander. Simon Kjær spillede samtlige 90 minutter, og "med kropssprog og udstråling lignede han en mand, med 300 Serie A-kampe på bagen", som en Palermo-skribent så fint formulerede det.

Christian Poulsen, Juventus
2-2 blev nok en gang det skuffende facit for Juventus, efter man for anden weekend i træk smed point mod hold fra bunden af rækken. Sidste runde var det Reggina, som snød "Den gamle dame" for sejren, mens lige så nedrykningstruede Lecce denne gang tog fra Torino med det ene point efter en overtidsscoring fra José Ignacio Castillo. Christian Poulsen kom ind fra starten af anden halvleg, hvor han var en del af en dobbelt-udskiftning. Med pointtabet har Juventus nu kun vundet en af de sidste seks kampe i Serie A, og med fire point op til AC Milan på andenpladsen er der lagt i kakkelovnen til en meget spændende kamp, når de to hold sætter hinanden stævne 10. maj i den sene søndagskamp.

Martin Jørgensen og Per Krøldrup, Fiorentina
Begge danskere startede på bænken, men Martin Jørgensen kom i aktion allerede efter 20 minutter, da han erstattede en skadet Franco Semioli. Per Krøldrup så hele kampen fra bænken, hvor han kunne se Juan Vargas score kampens eneste mål. Med de tre point fastholder Fiorentina rækkens fjerdeplads, et point foran Genoa, som vandt lokalderbyet mod Sampdoria med 3-1. Der resterer fire s

Simon Poulsen, AZ Alkmaar
Simon Poulsen var flyttet op på en temmelig uvant plads i Alkmaars offensiv til topkampen mod Twente. En topkamp uden den store nerve, eftersom Alkmaar sikrede sig guldet i forrige runde. Det kunne også ses på AZ-spillernes motivation, eftersom Twente uden problemer vandt 3-0. Poulsen blev taget ud efter 65 minutter på et tidspunkt hvor Twente førte 2-0 og endda spillede en mand i overtal eftersom Poulsens holdkammerat Gill Swerts så direkte rødt for en hensynsløs tackling.

Kenneth Perez, FC Twente
3-0 sejren over Alkmaar blev netop indledt af Kenneth Perez, som på et fremragende frispark tordnede hjemmeholdet foran. Forinden havde den danske veteran fået sæsonens sjette advarsel. Perez blev skiftet ud et minut før tid til stående klapsalver fra publikummet på De Grolsch Veste Stadion. Eftersom de nærmeste forfølgere fra Ajax snublede gevaldigt med en 0-4 ydmygelse ude mod Sparta Rotterdam kan Twente nu ikke hentes på Æresdivisionens andenplads.

Jon Dahl Tomasson, Feyenoord
Det blev også til dansk scoring i Holland, da Jon Dahl Tomasson udlignede Utrechts 1-0 føring midt i 1. halvleg. Tomasson lod sig dog erstatte kort inde i anden halvleg efter at have fået et skrub. Fra bænken kunne han se begge hold score en gang mere, sådan så Feyenoord fortsat er nummer 8 i Æresdivisionen. Placeringerne 5-9 giver adgang til play-off kampe om UEFA Cup-kvalifikation til efteråret.

Michael Silberbauer og Morten Skoubo, FC Utrecht
På den anden side af banen stod både Michael Silberbauer og Morten Skoubo klar fra start i Utrechts opstilling. Morten Skoubo startede inde for blot syvende gang i sæsonen, men fik glædeligt 92 minutter på banen, inden han blev skiftet ud til sidst. Også Michael Silberbauer fik fuld spilletid efter at have misset sidste weekends kamp. Utrecht ligger nummer ni, men er á point med Vitesse på 10.pladsen. I sidste runde møder man nedrykningstruede Heracles, så det tegner til at blive en spændende sidste runde i Holland.

Nicklas Pedersen, FC Groningen
Nicklas Pedersen var endnu en gang ikke udtaget til Groningens trup, da de slog Volendam 1-0 på udebane og dermed sikrede sig Æresdivisionens sjetteplads.

Kristian Bak Nielsen, SC Heerenveen
Kristian Bak Nielsen scorede sit mål nummer fire, da Heerenveen i sæsonens sidste hjemmekamp vendte et truende 0-2 nederlag til Den Haag til uafgjort 2-2. Danskeren var gået med frem på hjørnespark og kunne heade Danijel Pranjics indlæg i mål. Selvsamme Pranjic havde 20 minutter forinden sendt et straffespark på stolpen. Pointtabet gør dog ikke det store for Heerenveen, som ikke kan hentes på femtepladsen, og dermed skal spille UEFA Cup i 09/10-sæsonen.

Patrick Mtiliga, NAC Breda
0-1 nederlaget til De Graafschap kan risikere at sende Breda helt ud af kampen om play-off kampe til UEFA Cuppen. Det sjette nederlag i syv kampe betyder, at Breda kun er to point fra den tiendeplads, som ikke giver noget som helst. Patrick Mtiliga spillede hele kampen på venstre back-positionen.

Lasse Schöne og Dennis Rommedahl, NEC Nijmegen
En ellers flot sæson er blevet ødelagt af et elendigt forår for Lasse Schöne, Dennis Rommedahl og NEC Nijmegen. To sejre i 16 kampe i 2009 er det sølle facit, og med 1-1 resultatet i PSV Eindhoven jubilerede man på trist vis med 10 kampe i træk uden sejr. Der skal et mindre mirakel til, at NEC avancerer fra 11.pladsen til den attraktive niendeplads, selvom det teoretisk er muligt. NEC har i sin sidste hjemmekamp komplet motivationsløse Sparta Rotterdam, så der skulle være mulighed for at sikre sig en ordentlig afsked på sæsonen.

Mads Junker, Vitesse Arnhem
Elendigt er til gengæld ikke ordet at bruge om Vitesse Arnhems forår. Mads Junkers klub har hentet otte af klubbens 11 sejre efter nytår, hvilket har sendt dem endegyldigt ud af nedrykningskampen, og oven i købet op i kampen om en top9-placering. Kan man slå Den Haag ude i den sidste kamp er chancerne for avancement meget fine, eftersom både Utrecht, Feyenoord og Breda i så fald er tvunget til at få point. Mads Junker fik de sidste to minutter på banen, hvor han for niende gang i sæsonen blev skiftet ind fra bænken. Den tidligere Lyngby-spiller har kun fået trænerens tillid fem gange fra start, men det er trods alt blevet til to scoringer.

Ole Tobiasen, MVV Maastricht
MVV tabte 2-3 til nedrykningstruede Fortuna Sittard, og eftersom toprivalerne fra Cambuur vandt med 3-1 forsvandt det teoretiske håb om at kunne spille med om billetter til Æresdivisonen. Tobiasen har dog haft en flot og skadesfri sæson med fuld spilletid i 32 af sæsonens 37 kampe indtil nu.

Thomas Villadsen og Morten Friis, Emmen
Thomas Villadsen holdt nullet for syvende gang i sæsonen, da Emmen slog Haarlem i en kamp, hvor ingen af holdene havde noget som helst at spille for. Morten Friis sad på bænken hele kampen for Emmen.

Nicklas Bendtner, Arsenal
Nicklas Bendtner anbefalede sig selv på allerbedste vis, da han for 17. gang i sæsonen startede inde, og scorede sæsonmål nummer syv og otte i 3-1 sejren over Portsmouth. Dermed lægger han maksimalt pres på dine angrebskolleger van Persie og Adebayor inden Arsenals uhyggeligt vigtige CL-semifinale mod Manchester United på tirsdag.

Daniel Agger, Liverpool Liverpool
Agger var med hele kampen, og havde en rolig dag på jobbet, da Newcastle uden problemer blev besejret med 3-0. Liverpool er dog fortsat tre point efter Manchester United i mesterskabskampen, og "De røde djævle" har endda en kamp i hånden.

Peter Løvenkrands, Newcastle Newcastle
Løvenkrands og Newcastle er med 0-3 nederlaget tre point fra redning, og det tal kan endda blive endnu værre, såfremt Hull tager point fra Aston Villa i den sene mandagskamp. Danskeren blev taget ud i pausen og erstattet af spanske Jonás Gutierrez.

Thomas Sørensen, Stoke City
Resultaterne i bunden flaskede sig for Stoke, sådan så 0-1 nederlaget mod West Ham ikke fik konsekvenser for Thomas Sørensen og co. Danskeren var chanceløs, da Diego Tristan hamrede et velplaceret frispark ind i 1. halvleg. En scoring, der også blev kampens eneste. Stoke skal blot bruge to point i de sidste tre kampe for at være matematisk sikker på forblivelse i Premier League. Modstanderne i de tre kampe hedder Wigan, Hull og Arsenal.

Lars Jacobsen, Everton
Skader på flere positioner havde åbnet op for en startplads til Lars Jacobsen, da Everton slog nedrykningstruede Sunderland med 2-0 på udebane. Danskeren fik fem kvarter på banen før han gav plads til Jack Rodwell. Det var Jacobsens tredje start denne sæson, men den tidligere OB- og FCK-back har fortsat til gode at spille 90 minutter for sit hold.

Martin Albrechtsen, Derby County
Det kunne ses på spillet, at Derby reddede sig sidste weekend, og intet havde at spille for i sæsonens sidste kamp ude mod Watford. Hjemmeholdet førte 3-0 efter 40 minutter mod et uhyre reserve-betonet Derby-mandskab uden Martin Albrechtsen i truppen.

Brian Jensen, Burnley
Brian Jensen og Burnley havde masser af spille for, og fik fuld gevinst, da Bristol City blev hamret hjem med et 0-4 nederlag. Sejren betyder, at Burnley nu er med i kampen om at spille med i Premier League næste sæson. Man møder Reading over to kampe, og vinderen af de to kampe møder vinderen af opgørene mellem Preston og Sheffield United i en finalekamp om deltagelse i Englands bedste række næste sæson.

Casper Ankergren, Leeds United
En anden dansk målmand, Brøndbys tidligere sidste skanse Casper Ankergren, skal også ud i play-off kampe med sin klub Leeds, efter de sikrede sig fjerdepladsen i League One - den tredjebedste række i England. Her møder man Millwall, mens den anden play-off semifinale står mellem Milton Keynes (Tidl. Wimbledon, red.) og sensationsholdet fra Scunthorpe, som i sin første sæson i League One placerede sig i top6.

Jan Budtz,  Hartlepool
Jan Budtz måtte se sig passeret fire gange, da Hartlepool tabte sæsonens sidste, ubetydelige kamp mod Bristol Rovers med 1-4. De mange mål betød, at Hartlepool endte med det værste forsvar blandt de hold i League One, der ikke rykkede ned. Budtz vender nu tilbage til Oldham, hvor han er lejet ud fra.

Dennis Sørensen, Energie Cottbus
Det vigtige bundopgør mod Karlsruhe endte 0-0 for Dennis Sørensen og Cottbus. Danskeren er fortsat ikke klar til at spille 90 minutter efter sin rygskade, men fik de sidste 20 minutter på banen.

Jonas Kamper, Arminia Bielefeld
Jonas Kamper fik i løbet af ugen tilbagefald i forbindelse med den muskelskade, som plager ham for tiden, og var derfor ikke at finde på det Bielefeld-hold, som for 14. gang i sæsonen delte i porten via 2-2 mod Leverkusen på hjemmebane. Et tidligere SAS-Liga islæt, Chris Katongo, scorede til 1-1 for Bielefeld, som fortsat er en del af den uhyggelige bundstrid, hvor kun fem point skiller nr. 14 fra nummer 18.

Daniel Jensen, SV Werder Bremen
Et lige så danskerløst Werder Bremen-hold tabte for 11. gang i sæsonen og er utrolige 21 point fra førstepladsen, og på vej mod et af de dårligste år i klubbens historie i nyere tid. Daniel Jensen generes fortsat af den skade, som tvang ham ud i landskampen mod Albanien.

Michael Gravgaard, Hamburger SV
Hverken HSV eller Hertha Berlin kunne bruge et uafgjort resultat til noget i topkampen søndag, men ikke desto mindre var 1-1 slutfacit efter 94 minutters spil på HSH Nordbank Arena. Michael Gravgaard dannede nok engang midterforsvar med hollandske Joris Mathijsen og leverede i følge den tyske sportsavis Kicker en glimrende indsats. HSV er fem point efter førende Wolfsburg med fire spillerunder igen.

Leon Andreasen, Hannover 96
En af sæsonens allervigtigste sejre, betegner Hannovers hjemmeside 2-0 triumfen over Bochum som. Leon Andreasen fik nok engang fuld spilletid på midtbanen, og selvom den tidligere AGF'er ikke fik fulgt op på sidste weekends to scoringer kunne han juble over to scoringer fra Arnold Bruggink og Hanno Ballitsch. Sejren bringer nu Hannover ni point fra nedrykningszonen med 12 point at spille om.

Tommy Bechmann, SC Freiburg
Efter en dårlig indsats senest var Tommy Bechmann tændt fra start i kampen mod FSV Frankfurt. Efter 25 minutter var danskeren allerede noteret for to træffere, og efter 90 minutter lyste måltavlen på Badenova-Stadion 4-1 til hjemmeholdet. Scoringerne fra Bechmann bragte den tidligere Esbjerg-profil op på andenpladsen på Freiburgs interne topscorerliste - fire mål bag topscorer Idrissou, der er noteret for 10 scoringer. Med fire point i de sidste fire kampe er Freiburg sikker på oprykning til Bundesligaen næste sæson.

Bo Svensson, FSV Mainz 05
Bo Svensson fik de sidste tre minutter for Mainz, der med en 2-0 sejr over Koblenz fortsat indtager andenpladsen i rækken. Der er dog ikke mere end tre point ned til Greuter Fürth på Sortepers-fjerdepladsen - og Fürth står endda noteret for en kamp færre.

Martin Retov og Sebastian Svärd - Hansa Rostock
En kraftpræstation af samtlige spillere sikrede Hansa Rostock den største sejr i 2009, da Kaiserslautern blev ydmyget med 1-5. Med fire kampe tilbage er der syv point til de to direkte nedrykningspladser, men blot to point ned til den 16.plads, der giver kval-kampe mod et hold fra 3. Bundesliga. Både Retov og Svärd fik fuld spilletid på midtbanen hos Rostock, som i de sidste fire kampe kun har en hjemmekamp mod Nürnberg, der ser svær ud.

Thomas Kahlenberg, AJ Auxerre
For anden kamp på tre uger blev Thomas Kahlenberg matchvinder med kampens enlige mål, da Auxerre på udebane slog Monaco. I en uskøn kamp fik Kahlenberg karakteren 6 af sportsbladet L'Equipe. Den højeste karakter, som blev givet i kampen, men som samtidig også tilfaldt seks andre Auxerre-spillere. Sejren gør ikke det store ved Auxerres skæbne midt i rækken, hvor holdet ikke kan nå hverken europæiske pladser eller en plads i nedrykningsdramaet. Kahlenbergs hovedsstødsscoring efter 25 minutter var i øvrigt Kahlenbergs femte i sæsonen.

Søren Larsen, Toulouse FC
Søren Larsen er tilbage på Toulouse's hold til efteråret, når han er blevet sin knæskade kvit.

Emil Lyng, OSC Lille
Samme skæbne overgår Lilles unge dansker Emil Lyng, som også ventes at være fodboldklar om fire til fem måneder.

Anders Lindegaard, Aalesund FK
Topholdet fra Molde blev for stor en prøvelse for Aalesund og Anders Lindegaard, som lukkede to mål ind i 0-2 nederlaget på hjemmebane. Trods tabet er Aalesund fortsat fint med i rækken via ni point for syv kampe. Den norske Tippeliga er startet uhyre jævnt, med blot seks point til at adskille nummer fire fra nummer 12.

Søren Jensen og Jacob ”Taz” Sørensen, Odd Grenland
Efter et par gode indhop fra bænken havde Jacob "Taz" Sørensen fået chancen fra start for første gang i sæsonen, og den tidligere AaB'er greb chancen prompte, da han udlignede til slutresultatet 1-1. Det andet danske islæt, Søren Jensen, så hele kampen fra bænken.

Kris Stadsgaard, Rosenborg BK
Kris Stadsgaard var endelig tilbage efter en grim knæskade, og comebacket blev lykkeligt eftersom Stadsgaard var med til at lukke af for Fredrikstads angribere i 1-0 sejren hjemme på Lerkendal. Efter 88 minutter fik Stadsgaard fortjent applaus, da han blev udskiftet. Rosenborgs enlige mål blev i øvrigt scoret af en gammel kending, eftersom Rade Prica for fjerde kamp i træk viste sin farlighed.

Martin Jensen og Rune Hansen, Sandefjord
Ny succes i Sandefjord, hvor begge danskere var i aktion i 1-0 sejren over Strømsgodset. Sejren efterlader Sandefjord på en overraskende flot delt tredjeplads, med blot et nederlag i sæsonens første syv kampe.

Christian Keller, Stabæk
Christian Keller var tilbage i startopstillingen igen efter at være bænket i seneste kamp. Den tidligere Vejle- og Viborg-spiller gjorde det fint på højre back i 0-0 kampen mod Lyn.

Allan K. Jepsen, Vålerenga
Allan K. var for anden kamp i træk tilbage på sin venstre back plads, som han med succes har udfyldt siden sit comeback fra skade. Den tidligere OB-spiller Cristian Bolaños ødelagde dog Jepsens dag, da han i tredje minuts overtid sikrede Start en 3-2 sejr. Bolaños opnåede aldrig stor succes i OB, men har scoret utrolige fem gange i de syv første runder i Norge.