Sporten.dk giver dig hver uge en oversigt over de danske udlands-professionelle, som har været i aktion rundt om i de europæiske ligaer

England

Nicklas Bendtner, Arsenal FC
Nicklas Bendtner spillede hele kampen for Arsenal, da London-klubben led et sviende 2-4 nederlag til et Manchester City-hold, som må forventes at være Arsenals nærmeste konkurrent til en placering omkring tredje-fjerdepladsen. Bendtner leverede en solid indsats og blev stemt ind som den bedste Arsenal-spiller på SkySports med karakteren 8 på 10-skalaen.

Thomas Sørensen, Stoke City
Da Chelsea for tredje gang i sæsonen kom bagud 0-1 lignede det et overraskende point til Stoke. Som så mange gange set før var topholdet dog stærke i slutfasen og sikrede sig alle tre point på Florent Maloudas mål i fjerde minuts overtid. Thomas Sørensen udgik med en skade i det 41. minut.

Brian Jensen, Burnley
Efter en flot start på sæsonen er Burnley for alvor kommet i menneskehænder på det seneste. 0-3 mod Chelsea blev fulgt op af en 0-4 øretæve mod Liverpool i en kamp, hvor israelske Benayoun scorede hattrick for værterne. Brian Jensen var nok engang bedst for sit hold med flere fremragende redninger undervejs i kampen.

Daniel Agger, Liverpool
Daniel Agger holdes fortsat ude med skade og ventes ikke at komme i aktion, når Liverpool i midtugen spiller første Champions League-kamp mod ungarske Debrecen.

Lars Jacobsen, Blackburn Rovers
Jacobsen var overraskende foretrukket frem for nyindkøbet Michel Salgado, som han blev erstattet af fem minutter før tid. På det tidspunkt førte Blackburn 3-1 over Wolverhampton, som også endte med at blive kampens resultat. Den tidligere OB- og FCK-back har nu startet alle fire Premier League-kampe med ganske fin succes.

Mikkel Andersen, Bristol Rovers
Mikkel Andersen fik sin anden kamp fra start hos lejeklubben Bristol Rovers, da de slog Oldham 1-0. Andersen havde flere gode redninger undervejs i kampen, og havde derfor stor andel i, at Bristol nu er at finde på tredjepladsen i rækken med 15 point for syv kampe.

Jens Bertel Askou, Norwich City
Norwich møder Milton Keynes Dons mandag aften i den sene kamp i League One.

Casper Ankergren, Leeds United
Ankergren sad på bænken hele kampen, da Leeds spillede 0-0 ude mod Southend.

Italien

Simon Kjær, Palermo Palermo
Palermo sikrede sig i sidste øjeblik det ene point, da Igor Budan skovlede det udlignende mål mod Bari over stregen i det 91. minut. Med remisen er Palermo oppe på fire point for tre kampe. Kampe, hvor Simon Kjær har spillet 90 minutter hver eneste gang.

Martin Jørgensen og Per Krøldrup, Fiorentina Fiorentina
Fiorentina fortsatte den ubesejrede stime efter sæsonens anden 1-0 sejr over Cagliari. Per Krøldrup var ikke med i truppen, men Martin Jørgensen fik de sidste 12 minutter af kampen. I midtugen skal danskerklubben i aktion i Champions League, hvor franske Lyon venter.

Christian Poulsen, Juventus Juventus
Poulsen så til fra bænken hele kampen, da Juventus slog Lazio på to sene mål i 2. halvleg. Med sejren indtager Juventus en delt førsteplads i Serie A sammen med Sampdoria og Genoa, som også har maksimumpoint efter tre runder.

Frankrig

Michael Gravgaard, Nantes FC
Nantes møder Strasbourg mandag aften. Michael Gravgaard er fortsat ikke med i truppen.

Emil Lyng, Lille OSC
Emil Lyng nærmer sig træning med bold efter sin korsbåndsskade, og kan evt. få kamptræning på Lilles reservemandskab inden længe.

Søren Larsen, Toulouse FC
Søren Larsen har fortsat debut til gode for Duisburg, som den danske landsholdsangriber er udlejet til fra Toulouse.

Tyskland

Daniel Jensen, SV Werder Bremen
Jensen er i klar fremgang og kan snart træne med for fulde omdrejninger i Werder Bremen. I weekenden kunne han se sine holdkammerater spille 0-0 hjemme mod Hannover 96.

Tommy Bechmann, SC Freiburg
Freiburg måtte overgive sig til et formstærkt Frankfurt-hold, som tog hjem med alle tre point efter en fortjent 2-0 sejr. Tommy Bechmann spillede hele kampen for Freiburg, men kunne ikke gøre nogen forskel for hjemmeholdet, som nu er tredjesidst i Bundesligaen.

Leon Andreasen, Hannover 96
Ligesom landsmanden Daniel Jensen sad Leon Andreasen også ude med den skade, som har kostet ham hele Bundesliga-starten. Der er fortsat ikke udsigt for comeback til Andreasen, som spillede 11 kampe med to mål til følge sidste sæson.

Bo Svensson, FSV Mainz 05
Bo Svensson spillede kampens sidste fem minutter, da Mainz vendte et truende nederlag til sejr på 2-1 over Hertha Berlin på to mål i de sidste 10 minutter.

Thomas Kahlenberg, VfL Wolfsburg
Kahlenberg blev i midtugen udeladt af Wolfsburgs officielle Champions League-trup, og der var ingen bedring at spore i weekendens kamp, hvor Kahlenberg fra tribunen kunne se sine holdkammerater tabe 2-3 til Leverkusen.

Sebastian Svärd, Borussia Mönchengladbach
Svärd leder fortsat efter ny klub, og er ikke i betragtning til spilletid i Gladbach.

Kasper Risgård og Jonas Kamper, DSC Arminia Bielefeld
Jonas Kamper sad over med en skade mens Kasper Risgård så til fra bænken hele kampen i Bielfelds 2-0 sejr over bundholdet Ahlen. Den tidligere Brøndby-frontløber Chris Katongo scorede til 2-0 ti minutter før tid.

Martin Retov, Hansa Rostock
Martin Retov åbnede ballet efter ni minutter, da han bragte Hansa på sejrskurs i hjemmekampen mod Koblenz. Det blev dog holdkammeraten Marcel Schied, som scorede det afgørende mål kort før pausen, da han et kvarter efter Shefqi Kuqis udligning scorede til slutresultatet 2-1. Sejren var Hansas anden efter tre nederlag i de første fire kampe

Dennis Sørensen, Energie Cottbus
Søren og Cottbus tager hjemme imod mod en anden nedrykker, nemlig Karlsruher SC, mandag aften.

Kasper Jensen, SC Paderborn 07
Kasper Jensen er slået af pinden i Paderborn, hvor reserven Danie Mausch har overtaget posten efter Jensen blev skadet tidligere på sæsonen. Fra bænken kunne han dog se sine chancer blive forbedret kraftigt efter Paderborns 4-5 nederlag til Union Berlin. Den tidligere SønderjyskE-angriber John Jairo Mosquera scorede to gange.

Holland

Mads Junker og Morten Skoubo, Roda JC
Roda fik ikke et ben til jorden i 0-3 nederlaget mod PSV, hvor Junker spillede hele kampen, mens Morten Skoubo fik kampens sidste 20 minutter.

Lasse Schøne, NEC Nijmegen
NEC Nijmegen må undvære et af sine største aktiver, og landsholdet en potentiel joker det næste lange stykke tid. Lasse Schöne kom slemt til skade med sit ene knæ til NECs træning i midtugen, og afventer minimum et halvt års pause. Holdkammeraterne viste dog stor moral i udekampen mod Vitesse Arnhem, hvor man var bagud 0-2 to minutter før tid, men alligevel fik reddet et uafgjort 2-2-resultat hjem.

Morten Nordstrand, Thomas Enevoldsen, Nicklas Pedersen, FC Groningen
For to spillerunder siden scorede Nicklas Pedersen sit første mål i Groningen-trøjen, og i weekenden kom turen så til Groningens seneste dansker i den grønne trøje: Morten Nordstrand. FCK-lejesvenden blev matchvinder efter en times spil, da han på Goran Lovres oplæg scorede kampens eneste mål og gav Groningen sæsonens første sejr. Nordstrand startede på banen med sine to landsmænd Nicklas Pedersen og nyindkøbet Thomas Enevoldsen.

Dennis Rommedahl, Ajax Amsterdam
Om Ajax-træner Martin Jol havde set Dennis Rommedahl i aktion mod Albanien i midtugen vides ikke, men danskeren var slet ikke inkluderet i den Ajax-trup, som blæste Breda ud af banen med 6-0.

Kenneth Perez, FC Twente
Kenneth Perez gjorde i den grad opmærksom på sig selv i Twentes højdramatiske 3-2 sejr over Utrecht. Den danske veteran lagde op til Blaise N’Kofus 1-1 scoring, fik en advarsel for et groft frispark, brændte straffespark i overtiden ved 2-2 og lagde til sidst op til Twentes 3-2 scoring minuttet senere.

Michael Silberbauer, FC Utrecht
Michael Silberbauer bar anførerbindet i fraværet af den normale anfører Tim Cornelisse. Danskeren pådrog sig en advarsel tre minutter før tid for en hård tackling og spillede generelt en fin kamp. Han kunne dog ikke forhindre Utrecht i at tabe danskerkampen mod Kenneth Perez med 2-3

Jon Dahl Tomasson, Feyenoord
Uskarpheden fra Albanien var gemt væk, da Jon Dahl Tomasson havde slået til to gange inden stadionuret havde passeret 20 omgange i udekampen mod Willem II. Feyenoord endte med at vinde 3-2 og er kun overgået af et PSV-hold, som med 14 point indtager førstepladsen på bedre målscore end Feyenoord. Tomasson indtager en delt andenplads på Æresdivisionens topscorerliste, et mål dårligere end Ajax’ Luis Suarez.

Kristian Bak Nielsen, SC Heerenveen
Heerenveens tredje nederlag i træk blev en realitet, da Morten Nordstrand sendte Kristian Bak Nielsens klub under nedrykningsstregen. Bak Nielsen fik et gult kort ud af sine anstrengelser og må sande, at Heerenveens angribere mangler skarphed med sølle to mål i seks kampe.

Simon Poulsen og Morten Nielsen, AZ Alkmaar
AZ led et choknederlag til Den Haag på 1-2 i en ellers overkommelig udebanekamp. Personlig succes var der dog for Simon Poulsen, som havde henvist den normale venstre-back Pocognoli til bænken.

Norge

Jacob Sørensen og Søren Jensen, Odd Grenland
Jacob Sørensen havde fået en sjælden plads fra start på Odds hold, men måtte 10 minutter før pausen udgå med en skade ved stillingen 1-1. Søren Jensen kom på banen 10 minutter før tid ved stillingen 2-3, men kunne ikke ændre på at Odd tabte for anden gang i træk.

Kris Stadsgaard, Rosenborg
Til gengæld er der ingen grænser for succesen hos Rosenborg og Kris Stadsgaard. Rosenborg forblev ubesejret for 23. kamp i træk, da Stabæk blev besejret 2-1 på udebane. 10 points forspring til Molde med en kamp i hånden og blot 18 point at spille om gør, at champagnen formentlig kan trækkes op inden længe. Kris Stadsgaard agerede som vanligt sikker styrmand i midterforsvaret.

Martin Jensen og Rune Hansen, Sandefjord
Rune Hansen var ikke med i truppen, mens Martin Jensen på sin plads som venstre back kunne glæde sig over fuld spilletid i Sandefjords 2-0 sejr over Tromsø. To point skiller nu Sandefjord fra en plads over nedrykningsstregen.

David Nielsen, SK Brann
David Nielsen ventes at starte på bænken, når Brann møder Viking hjemme mandag aften.

Daniel Wass, Fredrikstad
Efter nederlag i sine tre første optrædener blev Daniel Wass holdt på bænken hele kampen for Fredrikstad, der hjemme havde besøg af Vålerenga. Om det var grunden til, at værterne vandt 3-1 skal være usagt.

Anders Lindegaard, Aalesund FK
Anders Lindegaard fortsatte succesen efter sit comeback til norsk fodbold, og fulgte 1-1 mod Strømsgodset op med en 2-0 sejr ude over bundproppen fra Lyn.

Sverige

Mikkel Jensen, Brommapojkarna
Mikkel Jensen sad ude med skade, da BP sensationelt slog guldaspiranterne fra Helsingborg. Pablo Piñones-Arce, tidligere Vejle, stod for kampens enlige scoring.

Kim Christensen, IFK Göteborg
Gulddrømmene lever til gengæld for Kim Christensen og IFK Göteborg, som efter en imponerende 3-0 sejr ude over Gefle er alene i udbrud. AIK Stockholm kan dog erobre duksepladsen med en sejr mandag aften.

Tyrkiet

Christian Keller, Kasimpasa
Christian Keller og Kasimpasa fortsætter mareridtskursen med det femte nederlag i træk. Keller spillede hele kampen, men kunne se Beto score Gazianteps sejrsmål kort inde i 2. halvleg.

Østrig

Thomas Augustinussen, Red Bull Salzburg
Augustinussen kom ind to minutter før tid, men nåede at modtage et gult kort i Salzburgs 2-2 remis ude mod Rapid Wien. Salzburg førte 2-0 efter en times spil, men måtte tage fra den østrigske hovedstad med et enkelt point.