Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

353 kilometer. 97 tacklinger.

De to tal står den danske landsholdsspiller Christian Nørgaard bag, og det er tal, der sender ham til tops i statistikkerne blandt de største stjerner i Premier League.

Brentford-midtbanespilleren er nemlig den af alle Premier League-spillere, der har løbet længst, og han er også den spiller, som har stået for flest tacklinger indtil videre i denne sæson – og så er han nummer to i tabellen over erobrede bolde med 57.

De tal imponerer Nørgaards cheftræner, Thomas Frank.

»Statistikkerne giver et fantastisk billede af en spiller, der er super dygtig til at placere sig de rigtige steder og rigtig dygtig til at vinde sine tacklinger og time tingene«, siger Thomas Frank og tilføjer om den danske midtbanespiller, der med 31 Premier League-kampe kun har misset en enkelt kamp i sæsonen:

»Hans betydning har været enorm. Ganske enkelt. Jeg var overbevist om, at ville være en rigtig dygtig Premier League-spiller, og det har han vist. Han er meget stabil, og det er meget imponerende.«

Mens Nørgaard brillerer i flere statistikker, så tegner den defensive midtbanespiller sig også for at have begået tredjeflest frispark i sæsonens løb.

Men spørger man Thomas Frank, så har Frank ikke kun noget at skulle have sagt i den defensive del af spillet.

»Oveni de tal er han rigtig teknisk stærk, og det er en af grundene til, at jeg bruger ham så meget. Han er rigtig god til at spille fremad på sin første eller anden berøring, og man kan se, at han elsker at lege med Eriksen – og det var sidste kamp mod West Ham et rigtig godt billede på,« lyder det fra Brentford-træneren.

Om Nørgaard og Eriksen kan finde sammen på legepladsen igen vil vise sig, når Brentford lørdag klokken 16.00 gæster Watford i Premier League.

Her kan Brentford tage et stort skridt mod at sikre endnu en sæson i den bedste engelske række.

Andre læser også