Den danske fodboldspiller Sammy Skytte er kommet i seriøse problemer i sin norske klub Stabæk.

Det sker, efter han sammen med en holdkammerat så stort på de gældende corona-regler og deltog i en social sammenkomst fredag aften.

Og det på trods af, at en tredje holdkammerat hos Stabæk forinden havde testet positiv for coronavirus, og at klubben har kæmpet med coronavirus, hvor i alt syv spillere har været ramt.

Derfor var Sammy Skytte sendt i hjemmekarantæne, men den brød han. Og for at gøre historien endnu værre: Nu er danskeren så selv blevet smittet med coronavirus.

Silkeborgs Sammy Skytte i kamp for Silkeborg mod Brøndby. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Silkeborgs Sammy Skytte i kamp for Silkeborg mod Brøndby. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

Sammy Skytte erkender sin fejl overfor avisen Dagbladet og beklager sin 'dumhed';

»Vi tog et meget dumt valg. Vi ignorerede reglerne. Vi vil gerne beklage overfor klubben, og for at vi har udsat folk for fare. Vi lærer af det, og vi lægger os fladt ned.«

»Jeg håber, folket har plads i deres hjerter til at tilgive os, og at de ved, at vi fuldstændig tager ansvar for det her.«

»Vi testede os om fredagen, og i den første test var jeg negativ. Sent tirsdag fik jeg en telefonopringning om, at svaret på min anden test viste, at jeg havde testet positiv.«

Stabæk oplyser på klubbens hjemmeside, at ledelsen nu vil holde et møde om, hvilke konsekvenser sagen skal have for Sammy Skytte og holdkammeraten, belgieren Tortol Lumanza.

Samtidig risikerer spillerne også sanktioner fra de norske myndigheder, hvor politiet nu er involveret i sagen.

Sammy Skytte har i Danmark blandt andet repræsenteret Silkeborg, FC Midtjylland og AC Horsens.

Ifølge sundhedsminister Bent Høie er Norge lige nu inde i tredje coronabølge. Onsdag registrerede landet sit højeste daglige smittetal under hele pandemien med 1156 tilfælde.