Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ni mål i de seneste fem kampe. Og 20 mål samt syv assist i 24 kampe i hele 2014. Lasse Vibes målstatistik i IFK Göteborg taler sit tydelige sprog. Den tidligere Sønderjyske-angriber er den skarpeste danske angriber i øjeblikket. Men den nuværende topscorer i Allsvenskan har ikke opnået køligheden foran mål med almindelig afslutningstræning.

Lasse Vibe gjorde det også pænt sidste sæson. Men han sad tilbage med en følelse af, at det kunne blive endnu bedre. Derfor begyndte han at se alternative veje.

- Sidste efterår var min træner rigtig glad for det, jeg havde leveret. Jeg var også tilfreds, men jeg havde en fornemmelse af, at jeg kun spillede på 90 procent af, hvad jeg kunne. Jeg havde en fornemmelse af, at der var mere at hente, siger han og fortsætter:

- I efteråret fik jeg stadig chancerne, men jeg manglede roen til at sparke dem ind. Jeg blev lidt for stresset. Der har været meget snak om mentaltrænere, og jeg tænkte, at det var noget, jeg kunne prøve, siger han og fortæller, at mentaltræneneren har givet ham én øvelse, der især har gjort en forskel.

- Det kommer til at lyde åndsvagt det her, og mange vil sikkert grine. Men hvis jeg tidligere havde en dårlig træning, hvor jeg brændte mange chancer, påvirkede det mig meget. I stedet for at gå derfra med en dårlig følelse lægger jeg nu tyve bolde tre meter fra mål og sparker dem alle ind. På den måde snyder jeg min hjerne til at tro, at det har været en god træning.

- Jeg tænker, hold da op, jeg var god. Jeg scorede tyve mål til træning. I min underbevisthed tror jeg så, at det har været en god træning – og alle de brændte chancer bliver lige som glemt. Det lyder dumt, men det har givet mig selvtillid og følelsen af at være skarp foran mål.

Med den form Lasse Vibe er i for tiden, er det kun naturligt at tænke på fremtiden. Flere svenske medier har også allerede meldt, at udenlandske klubber holder øje med den 27-årige angriber. Men selvom Vibe umiddelbart er åben for et skifte til en større klub, fylder tankerne dog ikke meget i hans hverdag.

- Da jeg var i Danmark, snakkede min agent meget med klubber i Holland og Belgien. Men når det kom til stykket, var det bare tom snak. Ingen af klubberne var klar til at følge op på det. Den oplevelse har gjort, at jeg nu venter med at tage mig af henvendelserne. Hvis de vil have mig, må de tage kufferten med penge frem. Før de har gjort det, tager jeg det ikke seriøst. Og det er der ikke nogen, der har gjort endnu.

- Selvfølgelig er det fristende med et skifte, men omvendt gjorde jeg mig mange tanker om fremtiden, da jeg spillede i Danmark, og det stressede mig. Selvom det lyder som en kliché, prøver jeg bare at nyde nuet og ikke stille alle mulige hypotetiske scenarier for klubskifter op. Jeg fokuserer på, at jeg er kommet hjem fra træning, at jeg har fri i morgen, og at jeg kan hygge mig med familien i det gode vejr. Så må alt det andet komme, hvis det kommer.

Andre læser også