Bodø/Glimt har nu et forspring på 16 point i Eliteserien, efter at holdet fra Nordnorge slog Brann med 3-1.

Philip Zinckernagel scorede søndag to gange for det suveræne norske førerhold, Bodø/Glimt.

Det skete, da den 25-årige dansker førte an i en 3-1-sejr på udebane over Brann fra Bergen.

Med sejren øger Bodø/Glimt forspringet til de forsvarende mestre fra Molde til 16 point med 12 spillerunder tilbage af Eliteserien. Lørdag tabte Molde 1-2 ude til Vålerenga.

Den tidligere Sønderjyske-spiller bragte gæsterne foran fem minutter efter pausen, da han lagde bolden fladt ind ved den fjerne stolpe.

Midtvejs i anden halvleg sendte han bolden ind i den modsatte side på et langskud til 2-0. Dermed nåede Zinckernagel op på 13 ligascoringer i denne sæson. Han er noteret for lige så mange målgivende afleveringer.

Holdkammeraten Jens Hauge gjorde det efterfølgende til 3-0, hvilket bragte Hauges måltotal op på 14 i Eliteserien.

Kort efter fik Brann med den tidligere Silkeborg- og AGF-spiller Daniel Pedersen reduceret til 1-3.

Med sejren skal meget gå galt, hvis ikke Bodø/Glimt skal vinde klubbens første norske mesterskab.