Først Belgien og så Frankrig. Danmarks U21-landshold har gang i en fin optakt til sommerens EM-slutrunde.

Søndag gjorde landstræner Niels Frederiksens mandskab endnu en gang en god figur med en sejr, da Frankrigs udvalgte blev besejret med 1-0 på et mål af AaB's Oliver Abildgaard.

Ligesom Danmark er Frankrig kvalificeret til sommerens EM, og bedømt på opgøret i Brest kan også de unge danskere tage til slutrunden med rimelige forhåbninger om en spændende sommer.

Selv uden de profiler, som er med A-landsholdet, var Danmark godt med gennem hele opgøret og kunne snildt have scoret yderligere.

Kampen startede som en hæsblæsende forestilling med et hav af chancer inden for de første ti minutter.

Danmark kom til en friløber allerede i det første minut ved FC Nordsjællands Andreas Skov Olsen.

Efter fem minutter havde højreback Rasmus Nissen en afslutning lige forbi den fjerneste stolpe, og to gange var også Marcus Ingvartsen tæt på at passere den velspillende Paul Berbardoni i det franske mål.

Danmarks målmand, Daniel Iversen fra Oldham, måtte diske op med en stor redning, og han så også overliggeren tage fra på et fransk skud fra kanten af feltet.

Derfra faldt bølgerne en del til tro, men begge hold viste fortsat evner til at spille sig hurtigt frem ad banen.

Frankrig truede med den unge Lyon-angriber Moussa Dembele i front, mens Arsenals Matteo Guendouzi var en central figur på midtbanen.

Otte minutter før pausen blev Guendouzi dog den lille i en dansk omstilling, som sendte Andreas Skov Olsen alene mod mål. Han skar godt ind foran sin forfølger, men løftede sin afslutning over mål.

Fra anden halvlegs start var den unge angriber blandt de udskiftede.

Tre minutter senere headede Oliver Abildgaard Danmark foran efter et hjørnespark.

Efter godt 55 minutter forspildte Anders Dreyer en stor mulighed for at sparke bolden i nettet, før Ingvartsen ramte stolpen.

Derfra kom Danmarks forsvar mere i fokus og udviste som resten af holdet god kontrol med udviklingen.

I kampens sidste minutter måtte målmand Iversen dog to gange diske op med store redninger, og til slut holdt det hårdt for de unge danskere.

EM-slutrunden afvikles i juni, og Danmark er i gruppe med Tyskland, Østrig og Serbien.

Danmark spiller en sidste optaktskamp mod Kroatien fem dage før den første EM-gruppekamp.