Talentmassen er så stor og kvalitetsfyldt, at der venter en gylden fremtid for landsholdet, spår to af den unge generations største talenter

Mens det danske landshold i dagene op til påske gjorde vejen til VM i Brasilien 2014 både bøvlet og besværlig med 1-1 mod Bulgarien, er morgendagens danske stjerner godt på vej til at etablere sig på den internationale scene. Det giver håb om en ny dansk guldalder for det danske landshold.

- Mit gæt er, at vi i min tid som spiller bliver europamester. Vi har allerede unge spillere ude i Europa, som gør sig gældende, så jeg tør godt lægge hovedet på blokken. Vi hiver europamesterskabet i hus i 2020, siger 17-årige Pierre-Emile Højbjerg, der til daglig er en fast del af førsteholdstruppen i Bayern München.

Han understreger, at spådommen skal tages med et smil på læben, men føler sig alligevel overbevist om, der kan vente store triumfer for det danske landshold. Måske allerede ved EM i 2020, som efter planen skal afholdes på tværs af de europæiske lande.

Og tager man et blik rundt på det internationale fodboldlandkort, kan der da også være noget om snakken.

I Chelsea høster 16-årige Andreas Christensen store roser som boldsikker forsvarsspiller. Han træner jævnligt sammen med førsteholdet, hvor han spås en stor fremtid. Og i Ajax løber spillere som Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen og Viktor Fischer også rundt og imponerer med ungt blod i årene. Talenter, som Pierre-Emile Højbjerg ikke tøver med at kalde ’fantastiske spillere', der kan udvikle sig til ’international topklasse'.

- Og så har vi jo også spillere som Christian Nørgaard (ungt talent Hamburger SV, red.) Nicolai Jørgensen, Jores Okore og de lidt ældre spillere som en Simon Kjær, tilføjer Pierre-Emile Højbjerg.

Med et spillermateriale, der også tæller navne som Andreas Cornelius, Casper Sloth og Kasper Schmeichel er tankeeksperimentet da heller ikke helt ude i skoven, mener landsholdets nuværende yngstemand, 18-årige Viktor Fischer:

- Jeg har svært ved at forholde mig til, hvad der sker i 2020, men jeg vil godt sige, at det ser ret spændende ud for dansk fodbold. Vi har nogle spændende spillere på vej, og så er der jo nogle på A-landsholdet allerede, der sikkert også er med i 2020. Så man skal passe på med at tro, at det er et helt nyt hold, vi vil se til den tid. Der kan Christian Eriksen og de andre unge spillere være blevet endnu bedre, så jeg kan godt se, hvad Pierre-Emile mener.

Ligesom flere af de ovennævnte er Viktor Fischer allerede ved at integrere sig på A-landsholdet, hvilket giver værdifuld erfaring til fremtiden. Han sender en stor del af æren videre til DBU.

- Vi bliver hele tiden dygtigere til at udvikle vores talenter, og helt konkret kan man jo se, hvordan DBUs røde tråd skinner igennem alle landsholdene. Jeg har selv prøvet at træne under Thomas Frank, Per Andersen, Morten Wieghorst og Morten Olsen, og det er tydeligt, at det smitter af oppefra og ned. Det betyder, at man forholdsvis let kan gå fra U15 til U16, U17 og så videre op til A-landsholdet, og det er en kæmpe fordel, forklarer Viktor Fischer.