Fodboldklubben B93 kan se frem til en økonomisk indsprøjtning af de store.

For den danske traditionsklub står nemlig til at få ført et millionbeløb direkte ned i klubkassen.

I et forsøg på at genskabe og modernisere den københavnske 2. divisionsklub kommer en række investorer nu til at smide betydelige summer i projektet.

Og i den forbindelse er der tale om voldsomt prominente navne på investorlisten.

Mathias 'Zanka' Jørgensen kaster penge i B93-projektet.
Mathias 'Zanka' Jørgensen kaster penge i B93-projektet. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Landsholdsspilleren Mathias 'Zanka' Jørgensen, skuespilleren Pilou Asbæk og den tidligere Manchester United-målmand Anders Lindegaard er blandt nogle af de investorer, der har kastet sig ind i projektet.

Et projekt, der skal være med til at fremme talentudviklingen samt styrke amatørafdelingen i klubben.

»Vi drømmer om at gøre det unikke Østerbro Stadion til det bedste sted at se fodbold i Danmark. Derfor starter vi allerede i den nye sæson med at gøre stadionoplevelsen federe. Kan vi give flere københavnere nogle uforglemmelige lørdage, så er vi nået rigtig langt. Kan vi samtidig bidrage til, at en knægt fra Nørrebro får en professionel kontrakt i udlandet, så er vi en succes,« siger talsmand for netværket Daniel Rørbæk.

Planen er, at der skal etableres et netværk bestående af de tre førnævnte stjerner samt en række danske erhvervsfolk, som skal tage klubben skridtet videre.

Mathias 'Zanka' Jørgensen, der netop har afsluttet sit lejeophold i FC København, vender dermed 'hjem' til sin barndomsklub. I første omgang dog kun som investor.

»B93 er min barndomsklub, og det var derfor et nemt valg at tilslutte mig dette netværk. For at give tilbage til en klub, som har givet mig så meget. Vores primære opgave bliver at løfte økonomien, så B93 kan fortsætte det fantastiske arbejde, man allerede gør med at integrere, uddanne og skabe et miljø, hvor alle er velkomne,« siger han.

Foruden 'Zanka' har klubben fra Østerbro i København været med til at forme landsholdsspillere som Niclas Jensen, Dennis Rommedahl og Per Krøldrup.

B93 har i øjeblikket omkring 3.000 medlemmer.