Golfture, middage, shoppeture og sågar en nytårsfest.

Det vrimler med danske fodboldstjerner i den engelske hovedstad, London, og selvom det meste af tiden går med at have en bold mellem fødderne, er der også tid til at hygge sig.

For tre danske landsholdsspillere foregår en del af den tid endda sammen.

Joachim Andersen, Andreas Christensen og Christian Nørgaard har nemlig fået lidt af et fællesskab i den europæiske millionby, på trods af at de spiller i hver sin London-klub.

Det fortæller Crystal Palace-forsvarsspilleren Joachim Andersen til B.T.

»Jeg kender selvfølgelig 'AC' og 'Nør' fra ungdomslandshold og nu fra landsholdet, og jeg tror egentlig, det er meget naturligt, at når vi nu er nogle danskere i London, så har vi søgt hinanden lidt. Vi har lært hinanden bedre at kende nu og er blevet gode venner. Det er sgu dejligt.«

Men det er ikke bare et rent dansk Premier League-boyband, der render rundt i Londons gader side om side. Deres bedre halvdele er også gået hen og blevet tætte.

»Det er især dejligt for min kæreste, Cecilie. Hun er glad for, at hun har en masse at lave og kan være meget sammen med dem. De går rigtig meget ud og hygger sig, og jeg er bare megaglad for, at de får det til at fungere,« siger han.

Joachim Andersen og kæresten, Cecilie Porsdal, nyder tilværelsen i London.
Joachim Andersen og kæresten, Cecilie Porsdal, nyder tilværelsen i London. Foto: Privat
Vis mere

»Bare fordi man er dansker, betyder det jo ikke, at man er bedste venner. Men der har pigerne virkelig fundet hinanden og er blevet rigtig gode veninder. Det gør det hele nemmere, og det tror jeg, vi alle er rigtig glade for. Det er kanon.«

Det er Josefine Barsøe og Katrine Friis, der er gift med henholdsvis Christian Nørgaard og Andreas Christensen, som Joachim Andersens kæreste, Cecilie Porsdal, tilbringer en stor del af sin tid sammen med.

Og de tre par har det endda så godt sammen, at de valgte at holde nytårsaften sammen i London midt i det hektiske Premier League-program.

Med et liv som professionel fodboldspiller, hvor dagene til tider godt kan være både ensomme og trivielle, er det derfor en glad Joachim Andersen, der fortæller om det danske London-slæng.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Men hvad laver de så, når de ses?

»Det er mest noget med at lave noget mad sammen hjemme hos hinanden eller tage ud at spise sammen. Det bliver også til nogle shoppeture.«

»Pierre-Emile (Højbjerg, red.) har også været med et par gange, og vi har også spillet meget golf. Vi er også en del sammen med Mathias (Jensen, red.),« fortæller 25-årige Joachim Andersen.

Cecilie Porsdal har stået ved Joachim Andersens side gennem små syv år, og hun har derfor også taget turene med rundt fra Sampdoria og Genoa i Italien til franske Lyon, inden de i 2020 kunne sige »Hello« til storbylivet i London.

Derfor glæder det især Joachim Andersen at se, hvordan hans kæreste trives – blandt andet fordi hendes danske veninder er lige i nærheden.

»Selvfølgelig tænker du på, hvad der foregår derhjemme, når man er meget væk. Nu har min kæreste et studie online også, så hun har okay meget at lave, og jeg er bare glad for, at hun også har veninder og et selvstændigt liv.«

»Det er bare dejligt, at man også har tid for sig selv nogle gange. Fordi selvom man bor sammen, så er det også vigtigt, at man indimellem har lidt tid hver for sig.«

Og når det er gutterne, der sidder i stue sammen, så er det også som regel fodbold, som de mange snakke går på over middagsbordet.

Det kunne eksempelvis handle om Chelsea-danskeren Andreas Christensens fremtid, efter han på det seneste er blevet rygtet heftigt til både Bayern München og FC Barcelona.

»Vi snakker selvfølgelig meget fodbold. Det er meget naturligt. Det er en stor del af vores liv, så vi snakker en del fodbold, og jeg har da også prikket 'AC' på skulderen for, at han skal komme med lidt nyheder snart,« slutter Joachim Andersen grinende.

Andre læser også