»Det var selvfølgelig en utrolig dum og dårlig beslutning overhovedet at tage derned, og vi må bare erkende, at vi ikke tog det hele så seriøst, som vi burde have gjort.«

Sådan lyder det fra Vendsyssel-anfører Søren Henriksen i et interview med Nordjyske, efter at han og holdkammeraten Mikkel Wohlgemuth tidligere i januar tog et smut til Dubai på ferie.

De to spillere var smittet med coronavirus efter turen, og et udbrud bredte sig i truppen hos 1.-divisionsklubben.

21. januar meddelte Vendsyssel, at ni personer fra klubben var ramt af virusset. Spillerne mødte ind til træning den 11. januar, og i første omgang var alle testet negative, inden træningen gik i gang.

Samme dag blev der foretaget yderligere prøver, og her kom det første positive svar. Efterfølgende eksploderede det så.

Søren Henriksen fortæller i interviewet, at han har modtaget mange beskeder fra folk, han ikke kender. Han forklarer, at han godt kan forstå folks vrede og lægger sig fladt ned. Det samme har han gjort over for holdkammeraterne.

»Vi har haft nogle onlinemøder i klubben, hvor jeg har undskyldt over for alle. De har taget det pænt, men jeg kan godt forstå, hvis de er sure. Jeg ved, jeg har dummet mig, så jeg må tage den straf, der eventuelt måtte komme,« siger Vendsyssel-kaptajnen til Nordjyske.

Det store udbrud har medført, at fredagens testkamp mellem Vendsyssel og Hobro er blevet aflyst, og det samme blev træningskampen mod Jammerbugt den 24. januar, oplyste Vendsyssel FF.

'Alt fællestræning er derfor indtil videre indstillet og erstattet med individuel træning samt virtuelle fællestræning,' lød det i den forbindelse fra klubben.

Vendsyssel FF oplyser, at de resterende medlemmer af den sportslige afdeling blev testet negative den 19. januar.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Søren Henriksen, men det har i skrivende stund ikke været muligt.