Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Han var bare 13 år, da en lærer forgreb sig på ham.

Det tog Patrice Evra mange år at fortælle historien om, at han var blevet misbrugt af sin lærer. Nu har han samlet mod til sig og beskriver forfærdelighederne i en bog med titlen 'I Love this Game'.

I mange år holdt han traumet nede, men hans danske forlovede Margaux Alexandra ville gerne hjælpe ham videre. Han fortæller, at hun fik ham til at føle sig tryg nok til at åbne sig.

»Jeg har været så heldig at møde mit livs kærlighed, og hun fik mig til at sætte den skadelige maskulinitet til side og åbne mig,« siger den 41-årige eks-back til CNN.

I bogen fortæller han om, at han boede hos læreren for at spare på de lange rejser, så han både kunne passe sin skole og fodboldtræning. Læreren virkede først venlig, men om aftenen kom han ind til Evra, der husker, at han bandt snørrebånd om sin pyjamas for at umuligøre overgrebene.

Han fortalte sin mor, at han ikke ville være der mere, men han fortalte ikke om, hvad der var sket før i 2021. Heller ikke politiet har fået besked, selvom de opsøgte ham som 24-årig, da manden var blevet kædet sammen med misbrug af andre børn.

»Når den slags sker, så føler man sig skyldig. Man ved ikke, om andre vil tro dig,« siger han og fortæller, at han håber, at han kan give modet til andre til at tale åbent, hvis de skulle opleve noget så slemt, som han gennemgik.

Evra er også gået ind i kampen mod racisme og online-had, for han har stået model til begge dele.

»Det bliver mit formål efter min fodboldkarriere. Jeg har prioriteret børn, ligestilling, racisme og mental sundhed. Alle de ting er vigtige for mig.«

Evra har spillet 81 landskampe for Frankrig, og i hans storhedstid nåede han næsten 400 kampe for Manchester United.

B.T. interviewede stjernen omkring forholdet til Danmark  - læs mere her

Andre læser også