Hvad skal man bruge sine mange millioner på, når man er professionel fodboldspiller.

Seneste bud kommer fra den danske landsholdsangriber Marcus Ingvartsen, der lørdag slog dørene op til et nyt iværksætterprojekt.

Den 27-årige Mainz-stjerne åbnede nemlig en café på Nørrebro i København. Det fortæller han tirsdag i landsholdslejren i Helsingør, da B.T. spørger ham ind til projektet.

»Det er korrekt, at vi lige er startet op med den. Den åbnede faktisk i weekenden, så den er helt oppe at køre. Det er sammen med noget familie og et par nære venner. Vi har ledt efter et sted i nogle år,« lyder det fra Ingvartsen.

Marcus Ingvartsen spiller til daglig i tyske Mainz.
Marcus Ingvartsen spiller til daglig i tyske Mainz. Foto: Torsten Silz
Vis mere

Ifølge den danske angriber har projektets timing været det største problem.

Men det er det ikke længere, slår han fast:

»Min kone og jeg kan ikke styre den fra Tyskland, så vi skulle finde nogle medarbejdere. Og det passede nu, så vi skrev under på et lokale i januar, og så har vi brugt de sidste par måneder på at gøre den klar.«

Det nye café-projekt er dog på ingen måde en tilfældighed. For Marcus Ingvartsen bruger nemlig en masse tid – uden for banen – på investeringer, aktier og ejendomme.

»Det er enormt spændende. Man har en relativt kort periode, hvor man tjener mange penge som fodboldspiller. Så jeg har altid haft klare tanker om at kunne stå så godt som muligt efter karrieren. Det har været en vigtig ting for mig at kunne planlægge det liv,« forklarer han og fortsætter:

»Og så har jeg bare interessen for det. Jeg synes, det er super spændende, og måske er der et lille iværksættergen gemt i mig. Nu prøver vi i hvert fald det her. Det også godt for mig i forhold til at få et afbræk fra fodboldlivet.«

De mange investeringer er dog ikke noget, han bare har kastet sig ud i på egen hånd. Han får i stedet hjælp fra flere fronter.

»Jeg har nogle folk, der hjælper mig med de her investeringer. Der er meget snak om renter og inflation i øjeblikket, så det er nødvendigt for mig at få styr på det hele. Og det snakker jeg blandt andet meget med dem om.«

Marcus Ingvartsen og resten af den danske landsholdstrup tager torsdag hul på EM-kvalifikationen, når Finland gæster Parken.

Søndag aften møder Kasper Hjulmands mandskab Kasakhstan på udebane.