Den danske landsholdsgrinebidder Jens Stryger Larsen har ikke meget at grine af i dagligdagen hos sin tyrkiske arbejdsgiver, Trabzonspor.

Der er nemlig kaos i klubben, og Jens Stryger har ikke fået løn i flere måneder.

»Til april er det fire måneder uden løn,« konstaterer han i den bløde sofa på Hotel Marienlyst i Helsingør morgenen efter Danmarks 3-1-sejr over Finland i Parken.

»Jeg er fortrøstningsfuld. Jeg har en kontrakt, og jeg er sikker på, at jeg nok skal få løn snart. Men jeg har selvfølgelig ikke uendelig tålmodighed – for jeg har en aftale, og en aftale skal overholdes.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Trabzonspor står lige nu uden klubpræsident og uden cheftræner – og generelt er Tyrkiet i en undtagelsestilstand efter det voldsomme jordskælv, der ramte landet for snart to måneder siden.

»Det er en mærkelig situation, men jeg er sikker på, at der kommer styr på det i den nærmeste fremtid. Der er præsidentvalg i klubben i morgen. Men selvfølgelig er det et irritationsmoment, at der ikke bare er styr på det. Men jeg har også været i udlandet i nok år til at vide, at tingene foregår lidt anderledes end herhjemme.«

»Sådan var det også i Italien, hvor man troede, at man havde nogle ting – og så viste det sig at være nogle andre ting,« siger Jens Stryger, der indtil videre fortsætter ufortrødent i sin tyrkiske klub.

»Jeg gør mit hver eneste dag. Der står i min aftale, at jeg skal være den bedste udgave af mig selv hver eneste dag.«

»Det overholder jeg, og så regner jeg også med, at de overholder deres aftale.«

Næste opgave for Jens Stryger og Danmark bliver udekampen mod Kasakhstan på søndag. Det opgør starter klokken 15.00 dansk tid.