Andreas Cornelius kan meget vel være at finde i den italienske serie A og nærmere bestemt Atalanta fra næste sæson.
Andreas Cornelius kan meget vel være at finde i den italienske serie A og nærmere bestemt Atalanta fra næste sæson. Foto: Anders Kjærbye

»Ci stanno sul cazzo tutti,« eller »Vi hader alle«. Ordene pryder ofte det slidte stadion Atleti Azzurri d’Italias ultra-sektion Curva Nord hos den ældgamle italienske klub Atalanta Bergamasca Calcio fra 1907.

Klubben, der ligger ved bjergbyen Bergamo ved den schweiziske grænse, er hele byens stolthed. Der er blot plads til 24.642 blå- og sortklædte tilhængere på det 89 år gamle stadion Atleti Azzurri d’Italia, men dem, der kommer, er der. Med hele hjertet. Der bliver ikke taget selfies eller videoer. Her er det rent passion.

Fodbold

Klubbens eneste titel lå helt tilbage i 1963, hvor holdet overraskende gik hele vejen i den italienske pokalturnering, Coppa Italia. Dengang figurerede der en dansk landsholdsspiller på holdkortet - den nu 83-årige tidligere half back Flemming Nielsen. Den dag glemmer han aldrig.

»Der var ingen, der regnede med, at vi slog Torino på det tidspunkt. Det var lige så stor en overraskelse, som da jeg med det danske landshold vandt sølvmedalje ved OL i 1960. Og byen har aldrig glemt det. Selv unge mennesker, der ikke var født dengang – ja, deres forældre var knap nok født – kan huske holdopstillingerne og bliver ved at tale om, hvor stort det var, og hvor stolte de er,« siger Flemming Nielsen og fortæller en sjov anekdote.

»Når jeg besøger stadionet og klubben, bliver jeg altid lukket pænt ind, og så bliver det meddelt, at nu er den gamle idiot der, og så klapper alle fansene. Sidst jeg var dernede, kom jeg med i et tv-program, hvor fans kunne ringe ind, og så var der én, der ringede for at sige tak til mig for at give ham hånden dengang efter triumfen. Og at han i dag havde kaldt en af sine børn for Flemming. Så klubben betyder virkelig alt for byens borgere,« siger Flemming Nielsen, der giver Andreas Cornelius et råd med på vejen:

»Der er fuldt hus hver gang på det gamle stadion. Og der er et stærkt sammenhold. Så mit råd til Andreas Cornelius er, at han skal give sig fuldt. Fansene elsker en spiller, de kan mærke, virkelig vil klubben.«

Niels Christian Frederiksen, der er fodboldkommentator og serie A-ekspert for Viasat kalder det et fornuftigt valg af Cornelius.

»Atalanta er en udviklingsklub, hvor der bliver skiftet ud fra sæson til sæson. Så det er perfekt som et springbræt. De har Gian Piero Gasperini som træner, der var ungdomstræner i Juventus, og han ynder at bruge unge spillere. Han spiller også gerne med en stor stærk angriber på toppen, hvor de lige nu har Andrea Petagna. Et ordentligt skur på over 190 cm, som Cornelius skal konkurrere med,« siger Niels Christian Frederiksen, der bifalder fravalget af Premier League.

»Det bliver for teknisk i Spanien, og i England bliver Cornelius overmatchet fysisk. Hvis Cornelius lærer at score mål, kan han slå Petagna af, og så kan Italien blive et godt valg,« siger han.

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.