Når den danske landholdsanfører, Simon Kjær, og Sevilla onsdag aften træder på banen i Champions League mod Liverpool, bliver det en speciel kamp for danskeren.

»Min familie har i mange år været kæmpe Liverpool-fans, så jeg er ikke 100% sikker på, om de vil holde med mig i denne kamp,« siger Kjær til det engelske sportsmedie Mirror.

»Da jeg spillede mod England for Danmark, sagde min far til mig, at jeg efter kampen skulle bytte trøjer med Steven Gerrard, så han kunne få den.«

Selvom Simon Kjær er vokset op i et hjem med hardcore Liverpool-fans, så er han ikke selv fan af aftens modstander Liverpool.

»Min passion ligger i den klub, jeg spiller i, og mit landshold. Det er noget andet, når du selv spiller. Jeg er topprofessional og ikke fan af andre hold end klubben jeg repræsenterer.«

Kjærs tidligere kollega og anfører på landsholdet, Daniel Agger, har selv spillet i den røde Liverpool-trøje i perioden 2006-2014, hvor han nåede 14 mål i 232 kampe. Landsholsanføreren mener dog ikke, at det er Daniel Aggers tid i klubben, som har gjort, at Liverpool har en stor fanskare i Danmark.

»Jeg ved, at Daniel elskede at spille for Liverpool, men jeg tror ikke, at han er grunden til, at danskere holder med klubben. Gennem generationer har danske børn vokset op med at se Premier League, og Liverpool har igennem 50 år været en topklub.«

Både Liverpool og Sevilla sluttede i sidste sæson som nr 4 i deres ligaer, men opgøret bliver en gentagelse af Europa League-finalen fra 2016. Dengang var det Sevilla, som trak sig sejrrigt ud af opgøret, og Kjær mener da også, at den spanske liga er bedre end den engelske.

»Hvis du kun ser på resultater, så er La Liga verdens bedste liga. Prøv bare at kigge på de spanske holds triumfer de seneste par sæsoner. Fodbold handler om at vinde trofæer,« siger Kjær og smiler

»Du kan også bare tage et kig på UEFAs klubrangering.«

Sevillas nye forsvarsklippe roser Liverpools angreb, hvor især brasilianske Roberto Firminos fine udvikling har imponeret Simon Kjær som han selv spillede imod da de begge var i den tyske liga.

»Siden jeg debuterede, har jeg altid syntes, det har været sjovt at spille mod de bedste spillere. Sadio Mané og Mohammed Salas er begge lynhurtige, men det er noget af den modstand, man møder her i Champions League.«

Men selvom den engelske storklub er favoritter, så mener Kjær ikke, at det er umuligt at han og hans holdkammerater tager alle tre point med hjem.

»Denne klub har vundet tre ud af de sidste fire Europa League-trofæer, så når vi går ind i en turnering, er det for at vinde, ikke bare for at få en god oplevelse. Ingen i truppen vil lade sig skræmme af Anfield, og jeg ser frem til at spille der med en masse respekt. Atmosfæren vil gøre os stærkere, ikke svagere. Men selvfølgelig er disse europæske aftner på Anfiels specielle, men vil vil prøve at gøre den mindre sjov for Liverpool-fans,« slutter Simon Kjær af.

Simon Kjær har spillet i alle de fem største ligaer med undtagelse af Premier League.