Lyt til artiklen

Et nyt makkerpar har set dagens lys på det danske landshold.

Og det har rødder i Serie A-klubben Atalanta, hvor Joakim Mæhle i sommer fik selskab af den brandvarme angrebskomet Rasmus Højlund.

De to har hurtigt fundet hinanden, og den gode forbindelse var tydelig, da duoen kom spankulerende ind til første træning ved denne landsholdssamling med store grin over ansigtet.

Det forhold er 19-årige Rasmus Højlund særdeles glad for at have i en tid, hvor han har skiftet østrigske Sturm Graz ud med en tilværelse på et hotelværelse i Bergamo.

»Det er rart at have ham. Joakim er en god fyr, og han har en god humor. Vi klinger også utroligt godt, og jeg plejer at sige til ham, at han er den jyske version af mig, så det er dejligt,« fortæller den unge angriber smilende.

Og der er særligt én årsag til, at de to er kommet tæt på hinanden – Højlund får nemlig et Mæhle-lift gennem Bergamos gader, når træningen kalder, fordi Højlund endnu ikke har fået sig en bil.

»Han tager mig lidt under armen, og han bringer mig også frem og tilbage fra træning. Så her i starten har han været lidt som min second dad, som man siger,« lyder det fra Højlund med et grin, inden han uddyber:

»Vi har begge haft lidt travlt med besøg i de sidste uger, men vi har mødtes et par gange og er gået rundt nede i byen, hvor vi har shoppet lidt. Det er dejligt.«

Foto: ALESSANDRO GAROFALO
Vis mere

Og Højlund selv har haft travlt med andet end besøg i Atalanta – først skulle skiftet falde på plads i slutningen af transfervinduet, inden han skulle finde sig til rette på hotellet og lynhurtigt i aktion for sin nye klub.

Det er gået så godt, at Kasper Hjulmand overraskede med at udtage den 19-årige angriber, der pludselig kan debutere på A-landsholdet kun lidt over 100 dage efter sin debut på U21-landsholdet.

Den slags lynudvikling kan mærkes på kroppen, erkender Højlund, der ikke får sovet helt så meget som normalt i disse tider.

»Jeg skulle svare på et spørgeskema her i morges, og mit stressniveau var vel højere end normalt. Men jeg tager det stille og roligt, og jeg synes, jeg klarer det meget godt i forhold til at holde benene på jorden og få vejret omkring det hele. Men pulsen er lidt højere, end den var for fire-fem uger siden.«

Den hurtige og stærke angriber får kampene mod Kroatien og Frankrig til at overbevise Kasper Hjulmand om, at han hører til i VM-truppen – og det tror han på, at han kan.

»Det skal jeg tro på – andet ville være fjollet, når jeg står her nu. Der er mange gode spillere på min position, og der er nogle skader lige nu, men jeg må gøre mit bedste, og så må trænerstaben tage stilling til, om jeg skal med til VM eller ej.«

Højlund og resten af det danske landshold spiller torsdag mod Kroatien, inden Frankrig venter i Parken på søndag.