Her ses Niclas Vemmelund (tv.) og Ryan McBride (th.) sammen under en Derry City-træning
Her ses Niclas Vemmelund (tv.) og Ryan McBride (th.) sammen under en Derry City-træning Foto: Niclas Vemmelund

Den 27-årige fodboldspiller Ryan McBrides pludselige død har sendt chokbølger gennem Irland, og nu fortæller danske Niclas Vemmelund om sin tid i Derry City, hvor han spillede sammen med den nu afdøde kaptajn.

Ryan McBride blev ifølge flere irske medier fundet livløs i sin seng i løbet af søndagen - kun en dag efter at have ført sit hold til en 4-0 sejr i kampen mod Drogheda. Dødsfaldet har affødt massevis af flotte ord om McBride på de sociale medier, og adskillige Derry-fans samlede sig også rundt om den afdødes hus for at vise deres støtte, da nyheden om dødsfaldet søndag aften kom ud i de irske medier.

Niclas Vemmelund havde fornøjelsen af at spille sammen med McBride sidste sæson i Derry City, men I dag spiller den danske midterforsvar hos konkurrenten Dundalk. Det pludselige dødsfald har dog alligevel taget hårdt på danskeren:

»Jeg fik det at vide i går aftes. Jeg var og er meget chokeret, og det kommer da også tæt på nu, nu når vi snakker om det,« siger Niclas Vemmelund til BT i telefonen fra Irland.

Danskeren beskriver McBride som en »meget populær klubmand«, der ikke er noget ondt at sige om. Sidste weekend stod de tidligere holdkammerater over for hinanden, da Dundalk og Derry City krydsede klinger i en kamp, som sidstnævnte vandt med 3-1 - blandt andet på et mål af den nu afdøde kaptajn. Det var en helt speciel kamp for Vemmelund, der skulle op i mod sin tidligere klub og holdkammerater, men i dag fortryder han én ting fra kampen:

»Jeg nåede desværre ikke at sige hej - eller farvel - til Ryan, og det da noget, som jeg fortryder nu. Jeg ville da gerne have sagt hej til ham, men hvordan skulle man vide, at han desværre bare lige pludselig sover ind?,« siger en påvirket Niclas Vemmelund til BT.

Viboraaaab

Det er endnu ikke besluttet, hvornår begravelsen skal finde sted, men den kommer med stor sandsynlighed til at være med dansk islæt:

»Jeg regner med at køre derop til begravelsen, og jeg har allerede snakket med nogle fra holdet om, at de skal fortælle mig, når tid og sted kommer på plads. Det bliver nok et stort arrangement, for han arbejdede også i en populær pub deroppe, så folk kender ham,« siger Niclas Vemmelund.

 

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.